Киевското командване продължава да заплашва с ново контранастъпление“. Генералният секретар

...
Киевското командване продължава да заплашва с ново контранастъпление“. Генералният секретар
Коментари Харесай

Стратегията на ген. Герасимов: 10 хиляди снаряда засипват украинските позиции на ден

Киевското командване продължава да заплашва с ново „ контранастъпление “. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пристигна в Киев по секрети пътища, а генералите от НАТО се събраха на Рамщайн-11. Само че нито визитата на Столтенберг, нито срещата на върха в Германия не донесоха осезаеми резултати за въоръжените сили на Украйна: жителите на Киев, несъмнено, няма да получат предстоящите самолети, даже системите за противовъздушна защита ще дойдат със скърцане.

Руското командване дейно употребява всички тези забавяния, подобрявайки подготовката за идното „ контранастъпление “. Това пишат самостоятелни военни специалисти. Това се показва и в информация на американското разузнаване, която " ненадейно " изтече от Пентагона.

Мик Райън: Парашутистите, дружно с пехотата, се движат по главните оперативни линии

След идването на новия командващ специфичната интервенция военачалник Валерий Герасимов координацията сред другите родове и родове войски доста се усъвършенства, написа военният специалист Мик Райън.

В първата и втората фаза на специфичната интервенция Москва организира комплицирани настъпателни дейности без уместно взаимоотношение. Лошо координираните настъпления в някои посоки доведоха, както в този момент излиза наяве, до загуба на сили и средства. Включително военно съоръжение.

Научени уроци, написа Райън. Например, усъвършенствано е взаимоотношението сред ВДВ и пехотата. Сега парашутистите са значима ударна мощ в няколко посоки: в това число по главните оперативни посоки Сватово – Кременная – Купянск, Гуляйполе – Орехов – Каменское и Бахмут – Соледар – Северск.

Подкрепата от въздуха за настъпващите войски се е подобрила доста. Руската авиация работи отвън обсега на украинската Противовъздушна отбрана, употребявайки бомби с по-голям обхват.

Освен това, което е значимо, украинската Противовъздушна отбрана съвсем е изчерпала своя запас: съвсем 90% от отбраната на киевското небе се пада на руските системи за Противовъздушна отбрана С-300 и „ Бук “, само че боекомплектът им е привършен.

Те ще бъдат изчерпани до края на април. Киев се пробва да убеди по-специално Гърция и Кипър да попълнят намаляващите си ресурси от ракети. Абсолютно безуспешно.

„ Руснаците усъвършенстваха логистиката си и по този начин се направиха по-малко уязвими “, споделя специалистът.

Наистина, безусловно всички центрове за доставяне са ситуирани надалеч отвън обсега на ракетните установки HIMARS.

Washington Post: Русия към този момент научи всичко за ресурсите на въоръжените сили на Украйна и идните офанзиви

Руското военно разузнаване също доста усъвършенства своите благоприятни условия, споделя в изявление за Washington Post Дмитрий Алперович, началник на мозъчния концерн Silverado Policy Accelerator.

Изтичането на документи на Пентагона може да бъде проведено от симпатизиращи на Русия чиновници на Министерството на защитата.

Първоначално документите бяха публикувани в известната измежду геймърите платформа за видеоигри Discord, а по-късно в мрежата Telegram. Пентагонът се опита да се оправдае, че някои документи са фалшифицирани. Всъщност това се оказа просто опит да се освободиш от виновност.

Алперович показва, че строго секретни документи съдържат подробна информация за подготвяното от Украйна „ контранастъпление “: типа и количеството на западните оръжия, получени от разнообразни подразделения на Въоръжените сили на Украйна, броя на военнослужещите, които Въоръжените сили на Украйна желаят да разположат в разнообразни направления, както и тактики за отбрана против съветски офанзиви.

Данните на разузнаването демонстрираха какъв брой изтощени са елитните елементи на въоръжените сили на Украйна: Силите за специфични интервенции и Главното разследващо ръководство, десантно-щурмовите войски.

Според New York Times специфичните елементи са били трансферирани в Бахмут, с цел да забавят настъплението на съветските войски и да обезпечат снабдяването на градския гарнизон.

Резултатът от тази луда интервенция беше, че Киев загуби най-добре подготвените и въоръжени бойци, които желаеха да хвърлят в контранастъпление.

А Москва към този момент има точна и подробна информация за слабите места на съперника.

Дик Берлайн: Русия има цялостно предимство в доста типове оръжия

Превъзходството на Русия в доста типове оръжия, от хиперзвукова до стандартна артилерия, остава, споделя американският боен специалист Дик Бърлайн от холандското командване на силите на НАТО.

В разгара на офанзивата предишното лято съветските войски изстрелваха сред 20 000 и 30 000 артилерийски снаряда на ден по украински позиции по над 1000-километровата линия на прикосновение.

Сега броят на снарядите е понижен до 10 хиляди (включително заради локализирането на нападателни задания, съгласно Пентагона). За съпоставяне: украинците могат да изстрелят единствено 4000-7000 снаряда.

Разбира се, не би трябвало да се подценяват украинците - това е една от аргументите за миналогодишните провали, написа немското издание Der Tagesspiegel. Въпреки големите загуби (Пентагонът ги прави оценка на 130 000), украинските бойци към момента са стимулирани. Въпреки че моралът непрестанно пада на фона на възходящите загуби.

Киев се пробва да повдигне настроението на войските посредством психически и пропагандни акции, ориентирани против Русия. Така че би трябвало да сте оптимално бдителни, с цел да не се хванете на стръвта на киевските провокатори.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР