Киев твърди, че след атака в град Макеевка, в самопровъзгласилата

...
Киев твърди, че след атака в град Макеевка, в самопровъзгласилата
Коментари Харесай

Киев започва да получава финансова помощ от Брюксел

Киев твърди, че след офанзива в град Макеевка, в самопровъзгласилата се Донецка република, са убити минимум 400 съветски военни. Москва признава единствено за 63 жертви. И в празничните дни сраженията не престават. Украйна чака още масирани набези в навечерието на Коледа, която в Русия, а и някои украинци ще честват на 7 януари. До края на месеца Украйна ще получи помощ от Европейски Съюз под формата на енергоспестяващи лампи и модулни къщи.

Училището в Макеевка, в самопровъзгласилата се Донецка национална република, разрушено след украинска офанзива в новогодишната нощ. Според украинското министерство на защитата, жертвите след офанзивата са минимум 400, унищожена е и съветска военна техника. Твърди се, че огромното натоварване на клетка от мобилната мрежа е издало лагер на мобилизирани съветски резервисти. Според Ройтерс, мястото е Макеевка, само че без значение удостоверение на датата на снимане на клипа няма. Според съветското министерство на защитата, починалите след украински обстрел доста по-малко.

Игор Конашенков, представител на Министерството на защитата на Русия: " Киевският режим нанесе удари с шест реактивни снаряда Хаймарс - американско произвеждане, по пункт за краткотрайно дислоциране на съветски въоръжени сили покрай Макеевка, в Донецката национална република. Руските система за противовъздушна защита са свалили два снаряда. В резултат на офанзивата на пункта с останалите 4 ракети, са починали 63ма съветски военнослужещи ".

През миналата нощ в небето над страната са унищожени 39 дрона-камикадзе, като 22 от тях са били ориентирани към Киев.

В столицата още веднъж са изумени енергийни обекти, а спиранията на ток ще продължат до края на отоплителния сезон, разясниха от УкрЕнерго. Москва твърди, че в новогодишната нощ към територията на проруската Донецка национална република са изстреляни минимум 25 ракети. Единството ще надвие над страха - това беше едно от посланията на президента Зеленски.

Володимир Зеленски, президент на Украйна: " Усещането за единение и принадлежност, което имаме ние, е в изострен контрастност с възприятието на боязън, което надвива в Русия. Те са уплашени. Това може да се усети. И с право се опасяват. Защото ще изгубят. Дронове, ракети, нищо няма да им помогне. Защото ние сме единни! ".

До края на този месец Украйна ще получи първия транш от финансовата помощ от Европейски Съюз, от пакет на обща стойност 18 милиарда евро.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР