Киев трупа сили за десант на левия бряг на Днепър.

...
Киев трупа сили за десант на левия бряг на Днепър.
Коментари Харесай

“Действат много хитро”. Какво готвят ВСУ край ХерсонУ?

Киев натрупа сили за десант на левия бряг на Днепър. Докато щурмовите групи упражняват интензивно, специфичните сили се пробват да разкрият слабите места на съветската защита. За обстановката на този сектор от фронта - в репортажа от Херсонска област.

" Рибари " от ВСУ

„ Разузнаването засече придвижването на четири бронетранспортьора, в това число два „ Козака “, споделя заместник-командирът на мотострелковия батальон с позивна “Люти ”.

Групата му бързо си пробива път през гъстата трева към водата. Влизат в една от разрушените здания. От другата страна е град Берислав, където съгласно съветските военни ВСУ концентрират огромни сили.

„ Зеленината е избуяла, тъй че намирането на съоръжение и позиции става все по-трудно. Достатъчно е да отидеш под дървото, да наденеш маскировъчната мрежа и няма да се видиш “, изяснява войник с позивна “Мага ”.

Докато дронът търси украински бронирани коли, бойците слагат миномет. Те твърдят, че един е задоволителен за попадение в задачата. Вярно, няма да има доста време - разузнаването от другата страна също е нащрек.

На екрана ясно се вижда реката, гъста растителност, няколко подредени микробуса и изгорен " Козак " - резултат от вчерашната работа на минохвъргачките.

Не повече от 10 минути

Дронът не открива нищо. В допълнение, се намесват и средствата за заглушаване на съперника и дронът загуби връзка с оператора няколко пъти.

Бойците таман стартират да прибират оборудването, когато по радиото оповестяват: видяни са техника и бойци от ВСУ.

Изстрелът е след 10 минути. Първите две мини са пробни. Следващата е точна.

Докато дойде " отговорът " и екипажът на минохвъргачката към този момент е напуснал позицията.

26 точки

И единствено на няколко километра животът наподобява естествен. Местните пасат добитък. Някой идва с въдици. Но тази пасторална сцена е лъжлива.

" Бойците от ВСУ работят доста хитро ", споделя снайперист-разузнавач с позивна “48 ”. “Преобличат се като цивилни и умерено шарят по Днепър. Знаят, че не стреляме по цивилни. Няколко пъти видях по какъв начин тези “рибари ” гледат през бинокли и си означават в таблети. Но не можем да ги спрем. Заповедта си е заповед ”, добавя той.

Проблеми основават и украинските специфични елементи - те се пробват да се закрепят на левия бряг. Онзи ден ВДВ отблъснали следващата офанзива в региона на Альошки, които са против Херсон.

" Те изследват нашата защита - изяснява командирът на полка с позивна “Румин. ” “Разбира се, плацдармът би трябвало да е на най-тясното място и с лек надолнище. Тежката техника може бързо да бъде превозена там посредством понтони ”, добавя той.

Подходящо място е против Берислав. Затова съветското разузнаване следи непрекъснато града.

" Веднага щом видим придвижването на колони или скупчване на техника, ние неотложно докладваме на щаба. Наскоро открихме огромен склад за муниции, който скоро беше погубен от нашата авиация ”, споделят бойците от разследващата рота. -

На ВСУ оказват помощ освен „ птичките “, само че и информатори. Наскоро да вземем за пример беше арестуван младеж, снимал контролно-пропусквателен пункт. Телефонът имал 26 точки, показващи съветски позиции. За всяка геолокация се заплащат 500 гривни (приблизително 25 лева - бел. прев.).

Набират се най-вече младежи. С помощта на украинския аналог на " Държавни услуги " - уеб страницата " Дия ", който е цялостен с частни разгласи.

" Разбира се, някой изнася информация по идеологически аргументи, само че множеството от тях са поради парите. И когато ги заловен, плачат и се разкайват ", споделят разузнавачите.

Градовете и селата на левия бряг са обстрелвани всекидневно. Въпреки това локалните не бързат да си потеглят.

Освен това с настъпването на топлината хората се връщат вкъщи от по-тихите региони, с цел да се занимават с градинарство.

„ Жителите стават от ден на ден и повече, само че, уви, обстрелите не престават ", въздъхва кметът на Нова Каховка Владимир Леонтиев. “Ако преди беше с ракети, то в този момент главно от миномети и 155-мм оръдия. Осколките летят на близо 500 метра. Хвърлят гранати от дронове. При това там, където стоят цивилни - по пазари и магазини ”, добавя той. Комуналните служби и спешните служби работят обикновено. Но и те не са без загуби. Наскоро пожарна беше обстрелвана - двама души бяха тежко ранени.

" И през днешния ден погребваме железничар, който почина на промяна. Лекари, спасители и други експерти са непрекъснато изложени на риск. В същото време натоварването е непостижимо огромно. Лекарите да вземем за пример имат по 50-60 пациента дневно ”, добавя градоначалникът.

Все още обаче не се възнамерява евакуация. Местните управляващи се надяват, че съветските войски ще отхвърлен офанзивите на ВСУ.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР