Киев се стреми към бърз пробив в настоящата ситуация, в

...
Киев се стреми към бърз пробив в настоящата ситуация, в
Коментари Харесай

Опасения в Киев, че офанзивата не може да отговори на очакванията

Киев се стреми към бърз пробив в актуалната обстановка, в която изтощителната артилерийска война не води до обилни териториални придобивки за нито една от страните. В същото време украинските публични лица се притесняват, че контраофанзивата на ВСУ може да не успее да отговори на повишените упования и това да докара до отчаяние измежду обществото.

Вестник The Washington Post написа, че доста специалисти считат, че ще бъде мъчно да се отхвърлен руснаците до териториите от преди нашествието 2022 г, когато Москва държеше Кримския полуостров и елементи от Луганск и Донецка област.

" Вярвам, че колкото повече победи имаме на бойното поле, толкоз повече хора ще имат вяра в нас, а това значи, че ще получим повече помощ ", съобщи президентът Владимир Зеленски в изявление, напомня УНИАН.

В обявата се акцентира, че офанзивните интервенции постоянно изискват голямо преимущество, а съветските окупатори обаче са построили добре , тъй че е мъчно да се реши до каква степен ще стигнат украинските военни. Освен това съществуват опасения, че при крах Украйна може да загуби интернационалната военна помощ или да бъде подложена на напън да възобнови договарянията с Русия . В подобен случай Русия сигурно ще изиска " предаването " на към този момент окупираните територии, което Украйна счита за недопустимо.

От своя страна министърът на защитата на Украйна Олексий Резников към този момент съобщи, че упованията към украинската контраатака са надценени. По думите му доста хора чакат " нещо грандиозно " и това може да докара до прочувствено отчаяние. Украинската контраатака в Харковска и Херсонска област въодушеви света, тъй като всички смятаха, че Украйна ще падне за 72 часа. Сега обаче сътрудниците желаят да видят нови триумфи.

" Западните сътрудници ми споделиха, че в този момент желаят идващия образец за триумф, тъй като би трябвало да го покажем на нашите нации... Но не мога да ви кажа какъв ще бъде мащабът на този триумф. Десет километра, 30 километра, 100 километра, 200 километра?  трябва да прекъсне тиловите вериги на съветските войски и да понижи настъпателните им благоприятни условия ", акцентира ръководителят на Министерството на защитата на Украйна. Резников също по този начин напомня, че сега в Украйна са ситуирани минимум 300 000 съветски бойци .
 Белият дом: Пролетна контраатака зависи напълно от Зеленски
Белият дом: Пролетна контраатака зависи напълно от Зеленски

Вашингтон е дал цялата нужна бронирана техника, артилерия, противовъздушна защита и образование

Западните сътрудници упорстват, че Украйна е добре оборудвана с оръжия за интервенцията. В същото време, съгласно президента Зеленски, " ние губим в небето " - следващото гледище за приемане и на съвременни изтребители.

В същото време Зеленски съобщи единствено преди дни, че  и да чака да дойдат повече изтребители, макар че " за нас ще бъде доста по-лесно ", в случай че те са налице. Освен това системите за противовъздушна защита остават приоритет.
 Столтенберг прави оценка възможностите на Украйна за контраатака
Столтенберг прави оценка възможностите на Украйна за контраатака

Досега не сме виждали руснаците в добра защита в Украйна, всякога, когато украинците напредваха, руснаците отстъпваха
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР