Киев се използва в името на собствените им интереси както

...
Киев се използва в името на собствените им интереси както
Коментари Харесай

Как Зеленски в Джеда прикри със себе си Башар Асад

Киев се употребява в името на личните им ползи както от Запада, по този начин и от Изтока

Неочаквана за мнозина беше неочакваната поява на В. Зеленски по пътя за срещата на Г-7 в Хирошима, също и на срещата на върха на Лигата на арабските страни (ЛАГ) в Саудитския Джеда. Някой даже сподели, че тази авторитетна асоциация се отвръща от Русия по украинския проблем и може да даде на Киев забележителна поддръжка, а там, съгласно тях, има бол както пари, по този начин и ресурси от оръжия, в това число руски модели.

Имаше опасения, че междинното турне на украинския шоумен може да замаже резултата от главната точка от дневния ред на панарабската среща - връщането на Сирия на Башар Асад в Арабската лига. Нищо от тези опасения обаче не се реализира.

След като произнесе дежурната си тирада, Зеленски трескаво продължи нататък, без да се е срещал съществено с никого от арабските водачи и да се е договорил с никого за нищо. Не са му обещавани пари или оръжие. Публиката също не беше впечатлена от нелепите обвинявания на Зеленски към Русия в „ брутално имасово “ гонене на мюсюлманите, в това число в Крим.

Връзките на ислямските страни с съветските им единоверци са толкоз обширни, че те добре осъзнават неналичието в Русия даже на намек за нещо сходно, за разлика от очевидните религиозни чистки в Украйна. Представител на съветското посолство в КСА също взе присъединяване в срещата и даде нужните уточнения по този въпрос.

Руският президент Владимир Путин изпрати одобрение до участниците в срещата на върха на Арабската лига, като акцентира готовността за присъединяване в уреждането на рецесиите в района, в това число палестинско-израелския спор, " рецесиите в Судан, Йемен, Либия и Сирия ".

„ Информационната сянка “ на Зеленски проблясва над срещата единствено за ден-два, след което специалистите още веднъж се концентрираха върху разбора на геополитическите последствия от връщането на Сирия в Арабската лига. Може би частично са прави тези, които споделят, че Зеленски към този момент се е трансформирал от ходатай за Украйна в нещо като „ международно конферансие “, каненето на който на всевъзможни събирания се е трансформирало в нещо като симптом на добър усет. Но престолонаследникът на KКСА Мохамед бин Салман, който го повика в Джеда, свърза тази покана със доста по-дълбоки планове.

Що се отнася до театралниченето и неопрятният, нехаен външен тип, както и наглото и безсрамно държание на Зеленски, то към момента може „ да мине “ на Запад, където има задоволително хора като Борис Джонсън. Въпреки това, в консервативния и даже благоверен арабски свят вулгарното президентско шоу се оказа просто досадно.

Според локални известия, като предложения Зеленски на „ фамилна “, в действителност среща, принц Мохамед изуми сътрудниците си – крале и владетели – не като направи някакъв политически зигзаг, а като им показа нещо необичайно и неразбираемо.

Принцът, който се готви да оглави най-богатата арабска страна, обаче сподели, че е освен тъничък политик, само че и не е лишен от възприятие за комизъм. Понякога на срещата на върха в Джеда той едвам прикриваше лукавата усмивка, примерно същата, която се прокрадваше у него по време на фантастичното по своята неопитност и унизителност за Вашингтон престояване в КСА на президента на Съединени американски щати Байдън.

В резултат се оказа, че Мохамед бин Салман на процедура потуши градушката от упреци и даже наказания, които се готвеха против него от Съединени американски щати поради признаването на Башар Асад, представяйки им трагикомичната фигура на киевския „ търговски пасажер “.

Разчетите на принц Мохамед се оказаха верни. Съединените щати, които месеци преди срещата упорстваха КСА да спре да флиртува с Дамаск и заплашваха кралството с репресии, този път се въздържаха от офанзива против Рияд. В края на краищата „ самият Зеленски “ беше на срещата на върха, по какъв начин може да се подлага на критика такова събитие? И освен това той „ отлетя и даже не даде обещание да се върне “.

Изглежда, че Башар Асад, който демонстративно остави настрани слушалките си по време на речта на Зеленски, в което, апропо, не беше самичък, е много удовлетворен от това развиване на събитията. При неналичието на строги западни ограничения против арабските съседи, които са признали Дамаск, по-нататъшното доближаване с тях от страна на Сирия ще върви единствено по-бързо.

И това значително е „ заслугата на Зеленски “. Разбира се, Башар Асад няма да не помни по какъв начин последният, дружно с началника на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна Кирил Буданов, съгласно документи, изтекли във The Washington Post, са подготвили огромна интервенция против съветските и сирийските държавни сили в Сирия. Отмъщението за това обаче ще пристигна по-късно, а към този момент Зеленски, без да знае и без да желае това, се оказа „ полезенидиот “ за сирийския президент.

Френският специалист Себастиен Бусуа разказа завръщането на Сирия в Арабската лига като " ясна и ярка победа за Асад ".

Изолацията на Сирия в района завърши. Мнозина се интересуват от поддържането на стабилността в тази страна и се надяват да се възползват от нейното следвоенно възобновяване. Турция, Йордания и Израел към този момент стартират да ухажват сирийското държавно управление.

Bloomberg назовава протичащото се към Сирия " разочароващ поврат на събитията " за Съединени американски щати, които от дълго време се опълчват на всевъзможни старания за реабилитиране на режима на Асад. В отговор на срещата на върха на Арабската лига западните медии всеобщо декларират: „ Арабските водачи не престават да погребват Арабската пролет “. Като че ли тя донесе на арабите най-малко едно положително нещо.

Британският мозъчен концерн RUSI плаши: „ Реинтеграцията на Асад може да се трансформира в проблеми за Рияд. Асад не се е трансформирал и режимът му продължава да е неустойчив даже с поддръжката на Русия и Иран. “ Въпреки това в Центъра за Близкия изток и Северна Африка към Института за мир на Съединени американски щати признават че Вашингтон, с изключение на неодобрение, не може да предложи нищо на района, тъй като е фокусиран върху други проблеми „ по-на изток “. А силиците на американците не стигат за всичко.

Иракското издание на Al Hadath е готово да се съгласи с изказването на Зеленски в Джеда, че Украйна „ не е избрала спора “ с Русия. Америка го избра за нея. Съединените щати предоставиха на Украйна оръжия, образоваха армията й и сътвориха военни бази на нейна земя, с цел да станат „ острието “ във войната на НАТО против Русия. „ Следователно Зеленски не е господарят в личния си кабинет. Решенията за Украйна се вземат не в Киев или даже в Брюксел, а във Вашингтон. “

Това, което се случи със Зеленски в Джеда, илюстрира обстановка, в която освен Вашингтон, само че и други страни употребяват украинския президент като спонтанен инструмент за гонене на личните си ползи. Досега за тази роля, с изключение на американците, претендираше, да вземем за пример и Варшава, само че се оказва, че изкусни покер играчи с картата на Зеленски са се появили и на Изток.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР