Киев разполага с все по-малки шансове да се противопостави на

...
Киев разполага с все по-малки шансове да се противопостави на
Коментари Харесай

Украйна има все по-малки шансове срещу „Северен поток 2“, смята бившия енергиен министър на страната


Киев разполага с все по-малки шансове да се опълчи на плана за газопровода „ Северен поток 2 “, счита някогашният енергиен министър на Украйна Едуард Ставицки. По думите на някогашния министър, Европа „ се нуждае от баланс “ заради намаляването на добива на газ в Северно море, а също по този начин отхвърли на Германия и Белгия от атомната енергетика.

„ Украйна губи своя късмет да устои освен това опълчване “, оплака се Ставицки в изявление за тв NewsOne, наблягайки че приходите на Киев ще спаднат съвсем двойно поради „ Турски поток “ и „ Северен поток 2 “, оповестява РИА Новости.

Политикът прибавя също по този начин, че делът на Русия на газовия пазар на Европейския съюз е към една трета.

„ Потреблението на газ в Европа е към 425 милиарда куб м годишно. Русия през предходната година сложи връх и достави към 150 милиарда куб м “, заключи той.

Проектът за газопровода „ Северен поток 2 “ планува строителство на две тръби с потенциал от 55 милиарда куб м годишно от крайбрежието на Русия през Балтийско море до Германия.

Строителството на газопровода е нежелано от редица страни, измежду които е Украйна, която се притеснява от загуба на приходите от преноса на съветския газ.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР