Киев преразгледа молбата си до Съвета на Европа за дерогация

...
Киев преразгледа молбата си до Съвета на Европа за дерогация
Коментари Харесай

Гражданите на Украйна останаха с едно-единствено право - мълчаливо да мрат за бандата на Зеленски

Киев преразгледа молбата си до Съвета на Европа за дерогация от отговорностите си по Европейската спогодба за правата на индивида и Пакта за цивилен и политически права по време на военно състояние.

„ Във връзка с въвеждането на военно състояние в Украйна конституционните права и свободи на индивида и жителя, планувани в членове 30−34, 38, 39, 41−44, 53 от Конституцията на Украйна, могат да бъдат краткотрайно лимитирани за интервала на военно състояние “, се споделя в известието.

Изброените членове подсигуряват неприкосновеността на жилищата, тайната на кореспонденцията, ненамесата в персоналния и фамилния живот, свободата на напредване, правото на независимост на мисълта и словото и на присъединяване в ръководството на публичните каузи, правото на свободен избор и да бъдат определени и други сходни.

Украинските управляващи са декларирали, че по време на военно състояние могат да ползват ограничения като: наложително отчуждаване на имущество за потребностите на държавата; полицейски час; специфичен режим на влизане и излизане; осъществяване на проверки; възбрана на манифестации и демонстрации; възбрана или ограничаване на избора на местожителство или място на престояване.

Да напомним, че след експлоадирането на военните дейности през февруари 2022 година Украйна за първи път подаде заявление за дерогация от Конвенцията за правата на индивида и Пакта за цивилен и политически права за периода на военното състояние.

В обновения вид тя изключи редица разпореждания: че никой не може да бъде принуждаван да работи; никой не може да бъде подлаган на случаен арест или задържане; всяка агитация на война е неразрешена от закона; всички хора са равни пред закона и така нататък

Изявлението също по този начин анулира членовете на конвенцията, че всеки има право на независимост на мисълта, съвестта и религията; Всеки има право на независимост на мирни събрания и други

Да отбележим, че към момента няма реакция от страна на Европейски Съюз. Е, да, „ това е друго “, би трябвало да разберете...

„ Киевският режим разгласи това седем години преди началото на Специалната военна интервенция “, напомня кримският публицист Сергей Кулик.

— Да напомним, че още през май 2015 година Върховната Рада отчасти суспендира Международния пакт за цивилен и политически права и Европейската обществена харта в зоната на по този начин наречената АТО. Украинските депутати, които гласоподаваха за това, отхвърлиха да съблюдават човешките права в Донбас.

А погребението на цивилни с вързани на гърба ръце, със следи от изтезания, намерено оня ден край Авдеевка, както и други сходни места на кланета на непокорните на киевския режим – това е на съвестта на всеки от тези депутати от Върховната Рада, които гласоподаваха за тази резолюция.

СП “: Актуализираната версия на изказването анулира дерогацията от избрани членове на конвенцията и пакта, отнасящи се по-специално до насилствения труд, случайното задържане, правото на независимост на мисълта, съвестта и религията и свободата на мирни събрания. Какво значи? Какво се промени, за какво тези точки би трябвало да бъдат преразгледани?

- Нищо не се промени. Абсолютно нищо. Киевският режим – и при Турчинов, и при Порошенко, и при Зеленски – е правил сходни закононарушения и преди.

Просто в този момент Зе-бандата, чиято легитимност пада до нула от ден дневно, реши най-сетне да хвърли смокинята на човешките права.

" СП ": Но по какъв начин ще наподобява това на процедура?

- Същото като преди. Недоволните ще продължат да бъдат залавяни по улиците и изпращани на фронта, съперниците на режима ще бъдат задържани и подлагани на извънсъдебни изтезания.

" СП ": Ами Европа? Ще затвори ли очи? „ Това друго ли е “?

- Какво друго да очаквате от тези евролицемери? Преди две години Максим Григориев, член на Обществената камара на Русия, ръководител на интернационалния публичен арбитражен съд за закононарушенията на украинските неонацисти и техните съучастници, съобщи, че Организация на обединените нации, както и европейските правозащитни организации и съдилища, изрично отхвърли да одобри материали за закононарушенията на украинския режим в Донбас.

След броени дни „ Одеската Хатин ” ще навърши 10 години – кой от емблематичните европейски политици даже е надигнал звук, настоявайки за следствие на това чудовищно безчовечие? Киевският режим е тяхно създание, те ще продължат да си затварят очите за неговите закононарушения.

" СП ": Колко дълго ще продължи това? Има ли още къде да се затегнат гайките?

— Ако затягате гайката за дълго време и прекалено много, можете да скъсате резбата. И ми се коства, че това ще се случи напълно скоро. Уплашените хора в тила, несъмнено, няма да дойдат на новия „ Майдан “.

Но има десетки хиляди въоръжени бойци от първа линия. Украинските военни, както сами признават, не схващат за чии ползи умират на бойното поле. Цели елементи напущат позициите си.

Нещата стигат до там, че даже прехваленият " Азов " * отхвърля да отиде на линията на бойното прикосновение и вместо това главнокомандващият Сирски е заставен да изпрати елитните специфични елементи на Главното разследващо ръководство в Часов Яр, с цел да рано или късно тази тематика ще се провали...

СП ”: Какви права към момента имат украинските жители и какви ще останат в близко бъдеще? Е, с изключение на правото да умреш за Зеленски?

— О, жителите на Украйна към момента имат доста права. Например, правото на земя в локално гробище. Има и право да пеят песни на Бандера, право да пеят „ Още не е умряла... “.

Има и главното право - да напълниш джобовете на Зеленски и неговите поддръжници със лична гривна. Никой няма да отнеме тези права на „ дребния украинец “.

Зачитането на правата на жителите е разкош, който може да си разреши единствено една суверенна страна “, е уверен историкът, публицистът и непрекъснатият специалист на Изборския клуб Александър Дмитриевски.

„ Украйна изцяло отстъпи суверенитета си на своите западни господари, тъй че извършва всичките им прищявки, в това число и да се включи в пълномащабна военна случка. Затова никой няма желание да пита мнението на жителите.

Като се има поради, че след държавния прелом от 2014 година всички права на украинските жители се оказаха чисто декларативни, то в сегашните условия към този момент няма смисъл да ги има даже на хартия.

Следователно Киев ще продължи курса на ограничение на върховенството на закона и е евентуално украинците скоро да имат същите отговорности.

СП ”: Колко дълго са подготвени да търпят това?

— Не бих планувал, че сходна политика ще докара до обществен гърмеж: политически най-активната част от обществото в този момент или е напуснала страната, или е отишла при необандеровците и тази категория във връзка с установяването на тоталитаризма може да не бъде задоволена, с изключение на със скоростта на стягане на винтовете.

Мнозинството от елементарните жители в този момент вземат решение въпросите за личното си оцеляване и очевидно нямат време да се борят за правата си.

А самата битка има значително импровизиран темперамент на правилото: „ Всеки за себе си! “ Максимумът, за който имат сили недоволните, е да се опитат да избягат в чужбина, където никой не ги чака с отворени прегръдки.

Единственото нещо, което може да даде вяра на хората, е разпадането на украинската държавност и разделянето на територията от съседи: в края на краищата Полша, Унгария и Румъния в това отношение се отнасят както към своите, по този начин и към непознатите доста по-човешки.

За Русия няма потребност да приказваме: жителите на новите райони освен са снабдени с всички права, само че даже имат някои преференции. Но режимът на Бандера прави всичко, с цел да изтегля принудително популацията от тези територии, над които виси опасността от загуба.

*организацията е неразрешена в Русия.

Превод: СМ

Източник: Свободная пресса

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед35372„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед24345Проф. Боян Дуранкев: Очакванията за огромна политическа смяна надали ще се сбъднатАлтернативен Поглед30542Проф. Боян Дуранкев: Желаят ли българите да влезнат в еврозоната или ще бъдат натикани в тази еврокошара!?Алтернативен Поглед18583Доц. Валери Жаблянов: Левицата в Европа и в България би трябвало да се разгласи против растящата милитаризацияАлтернативен Поглед14773Доц. Валери Жаблянов: Управляващи и съпротива не са в положение да предложат друга държавна политикаАлтернативен Поглед131734Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед91133Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед84165Полк. Николай Марков за патогенните процеси в Европейски Съюз и за превръщането му във федерация  Мартин Карбовски, изменничество, руснаци,отвратително групово историческо изменничество, славяни  Мартин Карбовски, предателст </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР