Киев. Печорският районен съд на Киев разреши ареста на бившия

...
Киев. Печорският районен съд на Киев разреши ареста на бившия
Коментари Харесай

„Украинские новости“: Съд в Украйна разреши ареста на Петро Порошенко

Киев. Печорският областен съд на Киев позволи ареста на някогашния президент на Украйна Петро Порошенко. Това заяви украинската организация „ Украинские новости “ , базирайки се на източници.

" Печорският областен съд даде единодушието си за ареста на Петро Порошенко. Решението е взето в петък сутринта в границите на следствието на случая по съмнение за държавна измяна, който се проверява от Държавното бюро за следствие ", оповестява организацията в своя канал в „ Телеграм “

Според организацията съдът е позволил задържане под стража на някогашния президент, с цел да го докара за разглеждане на молбата за избиране на превантивна мярка под формата на задържане под стража.

По-рано в петък изданието " Главком ", базирайки се на свои източници, заяви, че украинската прокуратура ще изиска от съда да арестува Порошенко. Действащият основен прокурор Алексей Симоненко подписа искане за арест на някогашния президент и водач на " Европейска взаимност " Петро Порошенко с опция за освобождение под гаранция в размер на 1 милиард гривни (около 37 милиона долара), написа изданието.

В същото време юристът на Порошенко Иля Новиков не удостовери тиражираната в медиите информация, че има правосъдно решение за арест на експрезидента. „ Не е известно дали е имало правосъдно решение, както и тази невероятна гаранция “, сподели той на брифинг, излъчен от телевизионния канал „ Украйна-24 “. Друг юрист на Порошенко Игор Голованов сподели, че бранителите на някогашния украински водач са се обърнали към Държавното следствено бюро за възпрепятстване на активността им като юристи.

Порошенко към този момент е в чужбина и ще се върне в страната след осъществяване на интернационалните срещи и къса почивка, сподели някогашният секретар на Съвета за национална сигурност и защита, началник на изборния щаб на партия " Европейска взаимност " на Порошенко Александър Турчинов. Той е уверен, че делото против Порошенко " ще се трансформира във фарс, както всички предходни ". Сътрудникът на експрезидента счита всички обвинявания против Порошенко за несъстоятелни.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР