Киев отново стана обект на руска въздушна атака през изминалата

...
Киев отново стана обект на руска въздушна атака през изминалата
Коментари Харесай

Киев отново стана обект на руска въздушна атака

Киев още веднъж стана обект на съветска въздушна офанзива през миналата нощ, на фона на продължаващите сражения за преодоляването на Бахмут в Източна Украйна, оповестява БНР.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10535
Малко след среднощ украинската войска заяви, че дронове се насочват към региона на Киев. От столичната администрация оповестиха, че всички атакуващи безпилотни апарати са били унищожени.

Кметът на града Виталий Кличко заяви в " Телеграм " за пожар на покрива на 9-етажна жилищна постройка. Огънят е бил породен от рухването на парчета, посочи ръководителят на гражданската и военна администрация на столицата Серхий Попко, като прикани популацията да остане в бомбоубежищата. 

Първите предизвестия на украинската войска, че ирански дронове “Шахид ” се насочват към Киев, се появиха 45 минути след среднощ. Властите оповестиха за детонации в Черниговска област на два пъти денем. 

Въздушна паника беше оповестена в Харковска и Днепропетровска област, както и в следените от Украйна елементи от по този начин наречената Донецка национална република и Запорожка област. 

Агенция ТАСС заяви, че за първи път украинските войски са обстрелвали с ракети Мариупол. Това се случва тъкмо година, откакто градът мина под съветски надзор. Според окупационните управляващи Противовъздушна отбрана е свалила четири далекобойни ракети. Няма информация за потърпевши.

По данни на украинските управляващи съветските войски са нанесли многочислени удари и в Запорожка, Харковска, Херсонска и Донецка област, при които има починали и ранени цивилни. 

Украинският външен министър Дмитро Кулеба съобщи при визитата си в Лисабон, че Португалия също е изразила подготвеност да образова украински водачи за ръководство на изтребители от западен вид. Той добави, че Украйна отхвърля всякакво ходатайство за мир, което не изключва загуба на територии за Киев или прекратяването на сраженията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР