Киев. Народният представител от ГЕРБ-Стара Загора Радостин Танев взе участие

...
Киев. Народният представител от ГЕРБ-Стара Загора Радостин Танев взе участие
Коментари Харесай

Народният представител от ГЕРБ Радостин Танев участва в Парламентарната асамблея „Евронест“

Киев. Народният представител от ГЕРБ-Стара Загора Радостин Танев взе присъединяване в шестото издание на Парламентарната асамблея „ Евронест “. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Форумът се организира от 29 октомври до 1 ноември в Киев, Украйна. Старозагорският народен представител бе единственият представител на българския парламент. Той участва на съвещанията на две от главните комисии на Асемблеята – по икономическа интеграция, доближаване на законодателствата и конвергенция с политиките на Европейския съюз и по въпросите на енергийната сигурност. Шестото издание на политическата среща подчертава върху дискутиране на икономическите и интеграционните проблеми, а особено внимание бе обърнато и на младежката безработица в страните от Европейски Съюз.
„ Мерките, които се разискваха по време на съвещанията на комисиите, са в синхрон с тези, които и в България имаме като приоритет, а точно – възстановяване на просветителната система и образованието на младежите по отношение на условията на бизнеса “, сподели още Танев. Той акцентира, че безработицата е освен обществен, само че и стопански проблем, който стои на дневен ред в доста от европейските страни.
След края на дебатите във връзка идната в Брюксел среща на върха на Източното партньорство, Танев имаше опция да се обърне към сътрудниците си, участници в шестото издание на асамблеята. „ Обединението на Европа е цел, която би трябвало да бъде преследвана и постигана с насърчаване на положителни политики. Те би трябвало бъдат построени върху общите полезности, а не върху разликите. При източното партньорство е належащо да бъде реализирана мощна стопанска система и сигурност за жителите. Това считаме за значимо на Балканите, а взаимните дейности във връзка с основните цели ще допринесат за възстановяване на общостните политики “, сподели той пред представителите на Молдова, Украйна, Армения и други. Основното обръщение, което съобщи Радостин Танев от българска страна, бе да се следват положителните образци за преобразяване на разликите във взаимоотношение и посредством допълнение и поддръжка да се върви към общата цел, като акцентира, че България е добър сътрудник.
Парламентарната асамблея „ Евронест “ е конгрес за парламентарни разисквания, съвещания, надзор и мониторинг по всички въпроси, отнасящи се до Източното партньорство. За тази цел се одобряват резолюции, рекомендации и мнения, отправени към Срещата на високо ниво на Източното партньорство, към институциите и Конференциите на ниво министри, отдадени на развиването на партньорството, както и към Европейския съюз и институциите на източноевропейските сътрудници.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР