Киев иска от групата на седемте най-развити икономики да изземат

...
Киев иска от групата на седемте най-развити икономики да изземат
Коментари Харесай

Украйна иска от Г-7 да изземе руски активи, за да финансира възстановяването на страната

Киев желае от групата на седемте най-развити стопански системи да изземат съветски активи и да ги предадат на Украйна, с цел да й окажат финансова помощ за възобновяване й след войната.

Това съобщи украинският външен министър Дмитро Кулеба, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Той разгласи, че е отправил настояването си по време на срещата на външните министри на Г-7 в Германия. " Говорим за стотици милиарди долари. Русия би трябвало да заплати ", сподели Кулеба пред кореспонденти в коридорите на срещата.

Кулеба също по този начин прикани Европейския съюз (ЕС) да одобри проекти за по-широкообхватни наказания против Русия, в това число петролно ембарго. Украинският външен министър се надява Унгария да се откаже от съпротивата против възбраната за импорт на съветски нефт.

Това е сериозно значим миг, когато ще забележим дали единството на Европейски Съюз ще продължи да съществува или ще бъде нарушено, добави Кулеба.

На срещата си външните министри на Г-7 поддържаха даването на повече филантропична помощ и оръжия на Киев, което Германия назова " мощен знак за единение " за задълбочаване на световната изолираност на Русия.

Кулеба също по този начин акцентира, че има доста усъвършенстване на доставките на оръжия за страната, само че още повече са нужни, с цел да се подсигурява, че Киев може да продължи да се опълчва на Москва, изключително посредством системите за залпово ракетно изстрелване.

Същевременно немският финансов министър Кристиан Линднер съобщи в изявление пред сп. " Шпигел ", че би подкрепил финансиране на следвоенното възобновяване на Украйна посредством конфискувани съветски държавни активи.

Все още е належащо изясняване на правното съображение за сходен ход, сподели той и добави, че при положение на изземване на частни активи, това би било реквизиция, а трудностите пред това в правната уредба на Германия са огромни.

Следващата седмица на среща в Бон финансовите министри на Г-7 би трябвало да обсъдят финансовите средства за възобновяване на Украйна.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР