Киев активно работи с Вашингтон, за да получи излишна американска

...
Киев активно работи с Вашингтон, за да получи излишна американска
Коментари Харесай

Украинският посланик в САЩ: Киев търси още военна помощ

Киев интензивно работи с Вашингтон, с цел да получи непотребна американска военна техника и въоръжение, сподели посланикът в Съединени американски щати Оксана Маркарова, оповестява

По-рано Foreign Policy заяви, че Украйна желае да получи оръжия, които са били предопределени за Афганистан преди талибаните да дойдат на власт, само че Белият дом се пробва да не предизвика Русия и има намерение да се преориентира към " закани ", идващи от Китай.

„ Става въпрос за по този начин наречената непотребна отбранителна техника, да вземем за пример, подготвени и ненужни оръжия, които Съединени американски щати могат в допълнение да дават. И ние също интензивно работим с тази категория “, сподели Маркарова в изявление за LB.ua.

По думите й има няколко области, в които Украйна работи със Съединени американски щати в границите на доставките на оръжие. Сред тях – общоприетата помощ, предоставена от американския Конгрес и от държавния бюджет, както и спомагателна помощ, която Вашингтон може да даде със съответния президентски декрет.

Съединени американски щати доставят на Украйна необятна гама оръжия и съоръжение, в това число патрулни лодки и редица други оръжия. През 2017 година администрацията на Доналд Тръмп утвърди доставката на портативни противотанкови ракетни системи Javelin в Киев. Според формалния представител на съветското външно министерство Мария Захарова от 2014 година насам американските управляващи са похарчили 2,5 милиарда $ за тази цел, в това число повече от 400 милиона $ тази година. Наскоро Вашингтон подари 30 ракетни системи Javelin и 180 ракети на Киев. През 2022 година американските управляващи възнамеряват да похарчат още 300 милиона $ за тези цели.

Захарова акцентира, че това „ сигурно няма да сътвори условия за осъществяване на Минските съглашения “ и спокойно разрешаване на спора и няма да реши филантропичните проблеми на жителите на Донбас.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР