Кичури, събирани след подстригване във фризьорските салони, се използват за

...
Кичури, събирани след подстригване във фризьорските салони, се използват за
Коментари Харесай

Как коси от фризьорски салони се използват за събиране на петролни разливи

Кичури, събирани след подкастряне във фризьорските салони, се употребяват за събиране на петролни разливи, а бои за коса се изгарят като източник на сила в границите на екологична стратегия във Англия, заяви електронното издание на в. " Гардиън ".

През последните 10 месеца 550 фризьорски салона във Англия и Ирландия са се присъединили в самодейността " Грийн салон колектив " за понижаване на отпадъците от салоните и за просветителни стратегии.

" Фризьорските салони са измежду източниците на най-вече боклуци в бранша на търговията и услугите на дребно ", сподели съоснователят на иницативата Пол Сийуорд. " Бяхме шокирани да установим какъв брой изостава Англия в устойчивостта в развиването на салоните ".

Около 99 на 100 от подстриганите коси в салоните отиват на сметищата. Новата самодейност обаче основава организация за събирането на тези боклуци и потреблението им като заряд за памучни или найлонови тръбички, които се слагат край крайбрежията и плажовете, с цел да лимитират замърсяването при петролни разливи.

Досега са събрани 500 кг коси, като 50 кг от тях към този момент са употребявани за оборудванията за разчистване. Част от отпадъците се дават и на фермери, които да я употребяват като компост, тъй като косата съдържа белтъчини и азот, потребни за растенията.

Боите за коси и продуктите за обезцветяване нормално изтичат в канализацията, а това излага на риск от замърсяване почвите и подпочвените води. " Зелената " самодейност обаче предизвиква събирането и изгарянето им в електростанции за производството на електричество.

" Всеки салон би трябвало да взе участие, би трябвало да носим отговорност за личните си боклуци. Това е единствено началото на нещо огромно ", споделя Катрин Джаксън, която се причислява с фризьорския си салон в Ковънт Гардън, Лондон към самодейността предходната година. Таксата за участие в " зеления " план е 125 английски лири, предизвикват се и дарения.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР