Киберпрестъпността като международно предизвикателство, какви са заплахите при развитието на

...
Киберпрестъпността като международно предизвикателство, какви са заплахите при развитието на
Коментари Харесай

Хелмут Палдер пред Dir.bg: Кибервойната вече е много близо до физическата

Киберпрестъпността като интернационално предизвикателство, какви са заканите при развиването на технологиите и по какъв начин да се предпазим. По тези въпроси беседваме с доктор Хелмут Палдер, някогашен консултант на Министерство на правораздаването на Бавария. Той е още веднъж в страната ни за семинара " Киберпрестъпността - възходящо интернационално предизвикателство ".

Според Хелмут Палдер в Бавария има 50% разкриваемост на киберпрестъпленията. България би трябвало да внесе промени в Наказателния си кодекс и да ратифицира европейската инструкция за противопоставяне на киберпрестъпления. Тогава ще изчезнат изцяло пречките за правна помощ, съобщи в изявление за Dir.bg доктор Хелмут Палдер.

- Д-р Палдер, киберпрестъпността към този момент интернационално предизвикателство ли е?

- Мога да отговоря изрично да.

- Възможно ли е тя да се трансформира в същинска война? И в случай че да, по кое време очаквате това да се случи?

- Тази опция е изцяло действителна. Вече има първи стъпки на набези по отношение на разнообразни страни от НАТО. Имахме нахлуване над данните на немския Бундестаг. Това в действителност са доста съществени закани и когато приказваме за набези посредством интернет, напълно неотдавна бяха наранени и стопански субекти, а точно хотел " Мариот ".

- Кое е най-опасното нещо, до което може да докара хибридната война? Например и сега в интернет уеб сайтове можем да засечем подправени вести.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР