KFOR обяви, че разследва инцидента, станал снощи в Зубин поток

...
KFOR обяви, че разследва инцидента, станал снощи в Зубин поток
Коментари Харесай

KFOR за ситуацията в Косово: Оставаме нащрек, решенията трябва да се търсят чрез диалог

KFOR разгласи, че проверява случая, станал нощес в Зубин поток в непосредствена непосредственост до патрула на НАТО, в който, както обявиха, са взели участие " незнайни въоръжени лица в региона ", оповестява.

„ Няма потърпевши или материални вреди и работим за определяне на всички обстоятелства “, обявиха още от KFOR.

Те прибавиха, че са планувани срещи с всички страни и, че е значимо всички участници да заобикалят всякаква изразителност или дейности, които могат да провокират напрежение и да доведат до ескалация.

„ Очакваме всички участници да се въздържат от провокативни демонстрации на мощ и да търсят най-хубавото решение за гарантиране на сигурността и сигурността на всички общности. Призоваваме всички страни да спомогнат за улеснението на сигурността и свободата на придвижване в Косово и да предотвратят въздействието на подвеждащите разкази върху процеса на разговор. Командирът на водената от НАТО задача KFOR продължава да поддържа разговора за намиране на съглашение за усмиряване на напрежението в Северно Косово. Той остава в стеснен контакт с всички, участващи в този развой “, се споделя в изказването.

KFOR съобщи, че " през ​​последните месеци са нараснали наличието и патрулите си ".

„ Оставаме нащрек и изцяло способни да осъществим нашия мандат според Резолюция 1244 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации от 1999 година за всички общности в Косово. Решенията би трябвало да се търсят посредством разговор “, допълниха още от KFOR.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР