Кфир Бибас, деветмесечно усмихнато бебе, тъкмо е започнало да пълзи,

...
Кфир Бибас, деветмесечно усмихнато бебе, тъкмо е започнало да пълзи,
Коментари Харесай

Най-малкият заложник на „Хамас” тъкмо е започнал да пълзи, когато е отвлечен

Кфир Бибас, деветмесечно усмихнато бебе , таман е почнало да пълзи, когато е било отвлечено от кибуца, който населява с родителите си и 4-годишното си братче.

На 7 октомври животът им се трансформира вечно, защото цялото семейство - майката Шири, бащата Ярден и двете деца, е отвлечено от " Хамас " в Газа , когато ислямистките терористи завладяват региона и стартират смъртоносен поход, оповестява израелската новинарска организация ТПС.

 
Good night, sweet baby ❤️ What about humanitarian aid for you???

Kfir Bibas, 10 months old, has been held hostage by Hamas in Gaza for 1/10 of his life.
— Consul General Idit Shamir (@ShamirIdit)
На деветмесечна възрас т Кфир е най-малкият от към 240-те заложници , в това число 32 деца, държани от " Хамас ". След като в продължение на един месец околните не получиха никакви вести за местонахождението или положението му, Кфир към този момент е на 10 месеца . Дядо му се надява, че фамилията ще бъде освободено скоро на фона на известията за допустимо освобождение на заложниците тази седмица.

" Сега това е целият ми живот ", споделя 66-годишният Ели Бибас в неделя в изявление за арестуваните от " Хамас " неговия наследник, снаха му и двамата му внуци. " Трябва да ги върнем вкъщи. "

Събота на ужаса

В онази съдбовна събота Ели трябвало да посети фамилията в дома им в кибуца Нир Оз, само че сирените за въздушно нахлуване се присъединили в 6:30 ч., предупреждавайки за идващи от Газа ракети, и изпратили всички в предпазените им стаи.

Ели, който живее на към 20 минути път, изпраща известие на 34-годишния Ярден, с цел да се увери, че фамилията е добре. " Подобно на останалите общности по границата с Газа, той беше в запечатаната стая ", споделя Ели.
 
 Кфир Бибас БГНЕС

Тази заран Ярден продължава да написа със сестра си Офри, като я уведомява какво се случва в Нир Оз, където живее с 32-годишната Шири, Ариел и Кфир. Но към 9 ч. сутринта предизвестията за въздушно нахлуване стават от ден на ден и Ели схваща, че нещо съществено се е объркало . В 9:20 ч. синът му му изпраща известие с текст " Обичам те " - същото известие, което изпраща на майка си и сестра си.

Ярден разказал на сестра си, че на открито е имало звук и че им е било мъчно да държат децата тихи , само че се е страхувал да употребява револвера, защото терористите са имали автоматизирани оръжия.

В 9:45 ч. той изпраща смразяващото известие: " Те са вътре ".

Отвлечено семейство

Скоро ще излезе видеозапис, на който се вижда по какъв начин терористите от " Хамас " пробиват входната врата. Часове по-късно се популяризира видеоклип, на който Шири държи двете си момчета на ръце, а на лицето ѝ се чете смут, защото е заобиколена от терористи, момчетата ѝ са обърнати към гърдите ѝ, покрити с одеяло. Три дни по-късно се появява друга фотография - на окървавения Ярден Бибас , терористът държи врата му с едната си ръка, а в другата има чук.

Родителите на Шири са били изгорени живи в домовете си в кибуц а, а щерка им, държана в Газа, към момента не знаеше за ориста им.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР