КЕВР няма правомощия да спре сделката на Гинка Върбакова с

...
КЕВР няма правомощия да спре сделката на Гинка Върбакова с
Коментари Харесай

КЕВР няма правомощия да спре сделката на Гинка Върбакова с ЧЕЗ

КЕВР няма пълномощия да спре договорката на Гинка Върбакова с ЧЕЗ Комисията за енергийно и водно контролиране няма пълномощия да спре договорката на Гинка Върбакова с ЧЕЗ . Това съобщи в предаването " Седмицата " по Дарик ръководителят на комисията Иван Иванов.
 
При тази договорка няма предписание с материални активи и по тази причина КЕВР не може да се намеси, защото ЧЕЗ резервира своята целокупност като сдружение , изясни Иванов.

 
На въпроса би трябвало ли КЕВР авансово да утвърждава сходни покупко-продажби, както оферират Обединените патриоти , Иванов уточни, че в такава догадка комисията би трябвало да се произнася по доста въпроси, които са отвън обсега на комисията. Когато договорката завърши, то тогава комисията ще направи инспекции з а спазването на лицензиите на обособените сдружения.
 
Цената на тока няма по никакъв метод да бъде повлияна от продажбата на ЧЕЗ , изрично съобщи Иван Иванов, като добави, че заемите, които ще бъдат взети за придобиването на сдружението, няма да имат никакво връзки към цената на тока.

 Иван Иванов КЕВР darikradio.bg
 
Попитан дали е положително решение да има самостоятелна Комисия за енергийно и водно контролиране , а не тя да бъде държавна, той отговори: " Наистина е положително решение. През тези три години от стъпването ми в служба комисията взимаше без значение своите решения ".

" Съставът на регулатора сега е от съвсем всички политически сили, показани в българския парламент. Това, че ние действаме като общественост демонстрира, че всеки от членовете на регулатора е изоставил своите партийни пристрастия и все още вземаме мъдри, обосновани и справедливи решения. Когато регулаторът се назначава от министър-председателя с решение на Министерски съвет , тогава изпълнителната власт е шеф на комисарите и те са подготвени, може би, да обслужат избрани ползи. Към момента се стремим това да не се случва ", увери Иванов.  

 
Той добави още: " Определени хора дадоха изявленията, в които споделиха, че имат намерение да се смени съставът на регулатора. Г-н Волен Сидеров го съобщи на два пъти в публични изявленията . Аз нямам публична информация, а мисля, че няма и импортиран подобен план. В една демократична страна регулаторите би трябвало да са самостоятелни, стига членовете му и ръководителят да отстояват тази позиция ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР