Кентен Фийон Майе (Франция) спечели втори златен медал в биатлона

...
Кентен Фийон Майе (Франция) спечели втори златен медал в биатлона
Коментари Харесай

Кентен Фийон Майе с второ злато в Пекин, Владимир Илиев е 25-ти

Кентен Фийон Майе (Франция) завоюва втори златен орден в биатлона на зимната олимпиада в Пекин, като победи в преследването на 12,5 километра. Той завоюва първа купа в самостоятелната конкуренция на 20 км, а има и два сребърни медала от смесената щафета и спринта.

Фийон Майе стартира надпреварата от второто място с пасив от 26 секунди по отношение на първенеца в спринта Йоханес Тингнес Бьо (Норвегия), който обаче позволи седем неточности в стрелбата и приключи отвън медалите. Само при третата си аудиенция на рубежа норвежецът завъртя три наказателни обиколки, главната причина за тези пропуски бе мощният вятър, който доближи 10 метра в секунда при започване на неговата пукотевица.

Фийон Майе и представителя на Руския олимпийски комитет - Едуард Латипов, излязоха отпред след 15/15 в първите три стрелби. В последната руснакът позволи една неточност в последния си изстрел и по този начин остави несмущаван Фийон Майе по пътя към второто му злато в Пекин.

В последната обиколка от 2,5 км Латипов загуби борбата за среброто от бронзовия медалист от спринта Тарей Бьо (Норвегия), който завоюва второто си самостоятелно отличие от олимпийски игри в кариерата, откакто позволи една неточност в първата пукотевица. В последна сметка за руснака остана бронзът, а Лукас Хофер (Италия) приключи в подножието на медалите също с един пропуск. Йоханес Бьо финишира на пето място на повече от две минути зад спечелилия.

Състезанието мина при тежки метеорологични условия, в което стартираха трима българи. Владимир Илиев приключи на 25-а позиция с шест места по-напред от стартовото си място. Той реализира това, макар че позволи седем пропуща в своите четири стрелби. Благой Тодев приключи на 53-о място с шест неточности, а 7 наказателни обиколки направи и Антон Синапов, който е 55-ти.

Програмата на надпреварите по биатлон продължава във вторник с мъжката щафета на 4 по 7,5 км.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР