Кениецът Келвин Киптум спечели титлата в маратона на с нов

...
Кениецът Келвин Киптум спечели титлата в маратона на с нов
Коментари Харесай

Киптум взе маратона в Лондон с второ време в историята

Кениецът Келвин Киптум завоюва купата в маратона на с нов връх на трасето и второ най-хубаво време в историята. Той измина дистанцията от 42.195 км за 2:01.25 часа.

Втори на съвсем три минути остана различен кениец – Джефри Камворор, с 2:04.23. Трети е Тамират Тола (Етиопия) с 2:04.59 часа.

23-годишният Киптум, който завоюва във Валенсия също с връх при дебюта си в маратонската дисциплинираност предходната година, направи своя пробив на 19-а миля, откъсвайки се със солидна преднина. Киптум се измори към края и изпусна международния връх на Елиуд Кипчоге с 16 секунди..

„ Много съм удовлетворен от резултата. Не знам какво да кажа сега, просто съм признателен. Трасето беше доста добре, имаше малко дъжд по средата, само че всичко беше наред. Обичам да вземам участие в маратони, това е добра подготовка за мен. Много съм благополучен “, сподели спечелилият.

Сър Мо Фара се класира на девето място в последния си маратон с 2:10:28 часа.

При дамите Сифан Хасан от Нидерландия завоюва в дебюта си, макар че имаше травма. Тя победи олимпийската шампионка Перес Джепчирчир и защитаващата купата си Йеламзерф Йехуалав.

„ Никога не съм мислила, че ще завърша маратон и ето, че го спечелвам. Имах проблем с бедрото, което ме накара да спра. Но по-късно започнах да се усещам малко по-добре “, сподели тя. 30-годишната нидерландка изостана час след началото, спря и се разтегна, преди да продуължи. Тя още веднъж настигна лидерската група малко над шест километра преди финала.

Хасан, която е двукратна олимпийска шампионка на 5000 и на 100 метра, финишира за 2:18:33 часа. Тя спринтира в последните 500 метра, като изпревари втората и трета метри преди финала. Втора приключи Алему Мегерету от Етиопия (2:18.37), трета – кенийка Джепчирчир (2:18.38).

You needn't have worried,
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР