Кениецът Елиуд Кипчоге и американката Далайла Мухамад бяха определени за

...
Кениецът Елиуд Кипчоге и американката Далайла Мухамад бяха определени за
Коментари Харесай

Кипчоге и Мухамад станаха атлет и атлетка на 2019

Кениецът Елиуд Кипчоге и американката Далайла Мухамад бяха избрани за лекоатлет и лекоатлетка на 2019 година на гала в Монте Карло.

Принцът на Монако Алберт и президентът на Световната федерация по лека атлетика (ИААФ) Лорд Себастиан Коу оповестиха спечелилите, а президентът на Българска федерация лека атлетика Добромир Карамаринов, които е член на Съвета на ИААФ, също участва на събитието.

Кипчоге заслужи премията за втора следващо година, откакто стана първият човек в историята, който избяга маратонската отдалеченост от 42,195 километра за време под два часа. Постижението му от 1:59:40 час, обаче, не е прието за международен връх, защото беше реализирано при особено следени условия с ротация на пейсмейкъри.
В единственото си публично съревнование за сезона кениецът завоюва Маратона на Лондон през април.

Мухамад пък заслужи наградата при дамите, откакто завоюва международната купа на 400 метра с трудности с нов международен връх от 52.16 секунди.

Световният вицешампион на 5000 метра Селемон Барега от Етиопия беше разгласен за изгряваща звезда на 2019 година, а същата купа при дамите заслужи международната вицешампионка на скок височина Ярослава Махучих (Украйна)./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР