Кенеди беше убит в Далас на 22 ноември 1963 г.

...
Кенеди беше убит в Далас на 22 ноември 1963 г.
Коментари Харесай

Разсекретиха почти 3000 документа за убийството на Кенеди

Кенеди беше погубен в Далас на 22 ноември 1963 година

Първоначално се очакваше да бъдат огласени 3100 документа, само че в последна сметка в интернет нощес бяха качени 2891. Те са налични на уеб страницата на Американските национални архиви.

Публикуването на останалите бе отсрочено по гледище на ФБР и Централно разузнавателно управление на САЩ, съгласно които те са от прекомерно поверителни и засягат националната сигурност.

Президентът Тръмп се съгласи с отлагането и даде на държавните организации период от 180 дни, в който да проучат още веднъж останалите документи и да се аргументират за какво те не трябва да се огласяват, показват източниците, поискали анонимност.

В тези досиета има поверителна информация, най-много за информаторите и ролята им в следствията, акцентира един от източниците.
Президентът желае да се увери, че има цялостна бистрота по въпроса и желае тази информация да се огласи допустимо най-бързо, означи той.

Около 30 000 документа са били оповестени до момента с редакции. Националният списък възнамерява да ги качи на уеб страницата си.

Опитите да се свърже с Русия убийството на Джон Кенеди са "дивашки клевети ", които провокират "потрес " . Това съобщи през вчерашния ден говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова.

Изявлението й на конференция беше във връзка изявления в американски медии, че при пребиваването си в Съюз на съветските социалистически републики килърът Ли Харви Осуалд е имал опция да откри контакт със руските секрети служби и да премине съответното образование.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР