„Kelce“, „Wrexham“ и „Wrestlers“ добавят към вълната от документални филми, свързани със спорта

...
Спортът е просто още една форма на телевизионно съдържание и
Коментари Харесай

Спортът е просто още една форма на телевизионно съдържание и мрежите и услугите за стрийминг нетърпеливо се стремят да разпрострат това в повече часове. Така че едва ли е изненадващо да видим как драмата се разлива от игрищата, кортовете и тепихите в документални и документални филми, като се фокусира не само върху игрите, които хората играят, но и върху хората, които ги играят.

Тази седмица това носи документалния филм на Amazon „Kelce“, профил на линейния играч на NFL Джейсън Kelce; нов сезон на „Добре дошли в Рексам“, продуцирани от Райън Рейнолдс/Роб МакЕлхени документални сериали за футболния отбор, който те купиха; и съседния на спорта „Борци“, който разглежда собствениците и участниците в малка операция по борба, която смесва актьорско майсторство и атлетика, предвид всички онези удари и падания на тялото.

Те се присъединяват към множество скорошни документални филми, хуманизиращи добре известни спортни фигури, като например „Куотърбек“ на Netflix, който следва трио сигнални обаждащи се в течение на сезон; Отличният „Стивън Къри: Подценен“ на Apple TV+ за звездата от НБА; и документална поредица, която улавя стремежа за постигане в големия баскетбол, „One Shot: Overtime Elite“, която разглежда натиска върху младежите, участващи в това сравнително ново начинание, предназначено да покаже тийнейджъри, които искат да успеят в НБА.

За добре познати спортисти като Kelce привлекателността е ясна, като първият прекарва голяма част от документалния филм в обсъждане кога трябва да се пенсионира и как може да изглежда животът след футбола, в разгара на сезон, който последва Филаделфийския орел през неговия мач за Super Bowl с брат си Травис от Канзас Сити Чийфс.

 Сцена от документалната поредица на Netflix "Кечисти." Сцена от документалните сериали на Netflix „Кечисти“. Нетфликс

За разлика от тях, „One Shot“ хваща своите млади играчи в ключов момент от кариерите им, като се фокусира основно върху близнаците Амен и Аусар Томпсън, които влязоха в историята, като станаха първият братски тандем, избран в първите 10 избора (те бяха номер 4 и 5, съответно) от проекта на НБА.

Този глад за успех също е уловен малко по-различно в „BS High“, скорошен документален филм на HBO за фалшиво гимназиално футболно начинание, което привлече вниманието, когато някак си проправи път в телевизионен мач по ESPN през 2021 г., губейки по толкова грандиозен начин на футболната централа IMG Academy, за да подтикне разследване какво всъщност е Bishop Sycamore High и как се е случило това.

Въпреки че кранът за програмиране по сценарий все още не е пресъхнал, тъй като стачките на сценаристите и актьорите се проточват, не се изненадвайте, ако има повече програми, свързани със спорта. Но засега ето кратка разбивка на последните опции:

„Kelce“ (представителното видео на Amazon, 12 септември)

Една забавна част от документалния филм се фокусира върху това как тази среща между брат срещу брат временно хвърли майка им, Дона, в центъра на медийната вселена.

В основата си обаче стои въпросът за данъците, които футболът налага на играчите, като Джейсън Келс отбелязва, че е претърпял седем операции за 12 сезона, оставяйки го в лоша форма за 35-годишен човек с две деца и тогавашна... бременна жена. Мислейки за здравето си от гледна точка на това да бъде наоколо със семейството си, той казва: „Играя на позиция, в която удрям главата си при всяка игра.“

 Райън Рейнолдс и Роб МакЕлхени в сезон 2 на "Добре дошли в Рексам". Райън Рейнолдс и Роб МакЕлхени в сезон 2 на "Добре дошли в Рексам". Патрик МакЕлхени/FX

„Добре дошли в Рексам“ (FX/Hulu, 12 септември)

От търговска гледна точка, представянето „Истински „Тед Ласо““ плюс стойността на последователите на Рейнолдс в социалните медии със сигурност беше безсмислено.

Както е създадено, шоуто разделя времето си между екипа, местните фенове и собствениците на знаменитости, оставайки малко бавно, въпреки причудливия си тон, за всеки, който има проблеми да се вълнува прекалено много от различните нива на английския футбол и механиката на повишение.

„Борци“ (Netflix, 13 септември)

Фокусът тук е върху Ohio Valley Wrestling от Луисвил, Кентъки, малка организация, която създаде бъдещи звезди като Джон Сина и Дейв Баутиста. Но поредицата от седем епизода открива, че операцията се бори, тъй като нейният дългогодишен лидер и мозък, Ал Сноу, се възмущава от намесата и финансовия натиск от страна на новите собственици, които включват местната радиоличност Мат Джоунс.

„Кечистите“ не е изненадващо, че е толкова за шоубизнеса, колкото и за спорта, дори ако известните фалшиви и заговорни лудории на професионалния кеч се представят като друга форма на развлекателно съдържание. Междувременно борците мечтаят за пробиви въпреки големите шансове срещу достигане на голямо време, издържайки на физическото наказание и случайните унижения, които вървят с концерта.

 Амен и Озар Томпсън в „One Shot: Overtime Elite.“ Амен и Аусар Томпсън в "One Shot: Overtime Elite". Основно видео

„One Shot: Overtime Elite“ (основно видео)

Въпреки че голяма част от шума тук идва от близнаците Томпсън, тази поредица от шест части разглежда и други деца, които няма да чуят имената си в деня на набора, напомняне, че това е процес на Дарвин, където само малцина привилегировани успяват към следващото ниво.

Освен това предлага проницателен поглед зад завесата към други изисквания на работата, като например гледане на близнаците неохотно да преминават медийно обучение, за да се подготвят за взаимодействие с репортери в бъдещето си, всичко това е част от това, което генералният мениджър на лигата Деймиън Уилкинс нарича „огромна отговорност за облечете млад мъж.

„BS High“ (HBO/макс.)

Наистина странна история, документалният филм на HBO се фокусира върху главния мозък зад титулярното „училище“, Рой Джонсън, който в един момент пита своя интервюиращ: „Приличам ли ви на измамник?“

Режисиран от Травон Фрий и Мартин Дезмънд Роу, проектът подробно описва как Джонсън експлоатира съществуващата система около гимназиалния спорт с големи пари и как нещо, впоследствие наречено „измама“ от Министерството на образованието на Охайо, може да работи толкова нагло. Въпреки че има почти комични аспекти в това, „BS High“ също се занимава с страничните щети за млади играчи, които са знаели, че нещо е подозрително, но са упорствали, виждайки участието си като потенциален път към играенето на колежански футбол.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР