Кехлибарената стая вероятно се намира в Полша, съобщиха медии от

...
Кехлибарената стая вероятно се намира в Полша, съобщиха медии от
Коментари Харесай

Кехлибарената стая е в Полша?

Кехлибарената стая евентуално се намира в Полша, оповестиха медии от Варшава. Според експерти творбата на изкуството се е намирало край северозападното населено място Мемерки и е било закопано от нацистите в самия завършек на Втората международна война.

" С помощта на георадар ние открихме тунел със запечатан люк, който не е бил отварян над 70 години. Ние имаме всички учредения да считаме, че тъкмо там е била скрита Кехлибарената стая ", е разказал сътрудникът на локалния музей Бартоломеуш Янковски, представен от Новини.бг.

Историкът е допълнил, че в региона е била ситуирана щабквартирата на Сухопътните сили на Вермахта (въоръжените сили на Третия райх) и бункерите са били употребявани и за укриване на откраднати полезности. " Ние прочетохме дневника на нацисткия офицер Егон Оленхаузер. В книгата, която дълго време е била съхранявана в масонска ложа, е посочено по дни и часове в региона са пристигнали 260 камиона и техният товар е бил закопан под земната повърхнина. Сега ние оформяме документите и до края на месеца ще стартираме разкопки ", е показал още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР