Казват, че за мечтаното тялото за лятото трябва да започне

...
Казват, че за мечтаното тялото за лятото трябва да започне
Коментари Харесай

Най-популярните диети тази година

Казват, че за мечтаното тялото за лятото би трябвало да стартира да се работи още от зимата. Затова доста хора започват определената от тях диета още при започване на годината. Диетолози от целия свят всяка година сформират ранглиста на най-хубавите диети. Ето кои са най-популярните диета тази година:

№1 Средиземноморска

Това е една от най-популярните, вкусни и лесни диети. При нея се натъртва на риба и морски блага, доста зеленчуци и плодове. Може да консумирате млечни артикули, птиче месо и яйца.

Препоръчителни са пълнозърнестите храни и тези, с високо наличие на потребни мазнини. Тъй като средиземноморската диета разрешава все вкусни неща, въпреки всичко би трябвало да внимавате с количествата и калориите.

№2 Диетата „ ДАШ ” (DASH)

 диетата даш е доста известна тази година

Режимът ДАШ е извънредно подобаващ за хора, които имат високо кръвно или проблеми с холестерола. Но освен. Това е една диета, при която резултатите се виждат бързо. При тази диета се ядат главно бобови храни, ядки, плодове и зеленчуци. Храненията при диетата DASH са сред 6 и 8. Ако ядете месо, то би трябвало да бъде чисто, да вземем за пример, бяло пилешко.

№3 Флексетарианска

Както се досещате от името, става дума за полувегетарианска диета. С нея сигурно ще отслабнете, защото се употребяват най-вече растителни артикули. Избягвайте млечни артикули. Може да ги замените с техните вегетариански разновидности, да вземем за пример ядково мляко.

№4 Диета HMR

Според диетолозите, това е режимът, при който резултатът настава най-бързо. Тя се състои в това да ограничите приема на калории до 1 500 kcal дневно. При тази диета се ядат единствено и само зеленчуци и плодове. Не бързайте да се плашите – с цел да достигнете 1 500 kcal дневно с плодове и зеленчуци, сигурно ще си хапвате повече от щедро.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР