Казват, че имате най-страшната гилотина след онази, убила Мария Антоанета...

...
Казват, че имате най-страшната гилотина след онази, убила Мария Антоанета...
Коментари Харесай

Живот на ММА шампион: Светлозар Савов

Казват, че имате най-страшната гилотина след онази, умъртвила Мария Антоанета...

Хаха, правилно е, че приклчвах първите си боеве с гилотина. Много ми вървеше. Стана ми запазена марка, тъй като, в хода на тренировките, виждах, че ми се получава от разнообразни обстановки. После я пробвах безотказно на надпреварите в България. Започнах да ползвам удушаващия захват за главата и на мачовете си в чужбина. Помня един от тях - преди 7 години с един сносно квалифициран сърбин, който идваше от Bellator.

Удуших го във втория рунд, а след това той ми разправяше, че месец и половина упражнявал отбрана против гилотината ми, но не се получила. Тя ми донесе ММА колана на WFC. Направих 3 отбрани на купата си. В две от тях победих тъкмо с гилотина. И още ми прави работа - единствено в последния мач в чужбина преди броени дни я пробвах и не стана, тъй като бяхме поизпотени със противника ми, пък и той беше доста добър.

Гилотината Ви прати да се биете и в американските кафези...

Да, играх и в Съединени американски щати, само че не случих на управител, който да ми движи както би трябвало нещата. Бях в WSOF, където звезда беше Багата, преди да премине в UFC.

По какъв брой срещи играе един професионален войник като Вас годишно?

Извън България в професионалните вериги се изисква сериозна подготовка. Първо имате най-малко 2 месеца усилени тренировки, след това идва мачът, след него би трябвало време за възобновяване. И по този начин още веднъж. Ако приказваме за норма, 3 срещи може би е нещо такова, само че е самостоятелно.

Какво прави професионалният ММА играч през останалото време?

Поддържам форма. Водя тренировки в моя клуб в Русе, дружно с Пламен Пенчев. Работим с млади момчета, развиваме този спорт.

Налага ли Ви се да работите и друго, с цел да се издържате?

От 7 години мога да кажа, че съм експерт, тъй като се занимавам единствено с това. В началото обаче не беше. Още преди ММА, като възпитаник, работех нощна промяна на една будка. После станах защита в казино 2 години. Минах през персонална защита и водач като всички в нашата сфера. С индивида станахме и останахме другари. Откакто играя в чужбина, взех решение напълно да се посветя на ММА.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР