Казват, че единствената музика, която доставя удоволствие, е тази, в

...
Казват, че единствената музика, която доставя удоволствие, е тази, в
Коментари Харесай

Раждането на новия свят: за какво всъщност се води Третата световна война

Казват, че единствената музика, която доставя наслаждение, е тази, в която можете да предвидите мелодията няколко такта напред. Но със смислите и смисъла е противоположното.

Ако можеш да предвидиш хода на мисълта най-малко една стъпка, има най-малко досада. Или блян. Когато слушах речта на ръководителя на Централната банка Елвира Набиулина на Международния стопански конгрес в Санкт Петербург, знаех сигурно какво следва да стартира – за „ частната самодейност “. И се стартира.

По време на късата имитация шефът на Държавната банка изрече тази демократична мантра – или, както споделя нашият водач, „ образец “ – пет-шест пъти.

Скучно е. Странно. Абстрактно. Препрочетох брилянтната миниатюра на Хегел за този, който мисли нереално. Геният потвърждава, че единствено готвачите мислят нереално. Хм, очевидно е, че ръководителите на някои международни банки не са осведомени с философския класик.

Едно време различен незабравим мъдрец, теоретик и уредник на артелското придвижване, Михаил Иванович Туган-Барановски, апропо, първият министър на финансите на следреволюционна Украйна и обичан съперник на Ленин, е запитан: какво е по-добре за стопанска система - частна самодейност или обществена?

Той е диво сюрпризиран точно от нереалната дефиниция на въпроса. И внимателно изяснява: споделят, че всичко зависи от предмета на труда. По-добре е да отглеждате глава зеле благодарение на частна самодейност - някоя завладяна баба. А да засадите овощна градина е по-добре, опирайки се на фамилната компетентност.

Пшеничните ниви не могат да се отглеждат или жънат без групова сила. Но газ, петрол, руда - това към този момент е прерогатив на държавния интерес....

Сега Михаил Иванович може би би причислил към сферата на „ частната самодейност “ и свръхновите обекти на труд, от които страната към момента не схваща. Някои трансцендентни области на електрониката, да вземем за пример. Но това не трансформира общата логичност и методология.

Така се случи, че познавам съсобственика на Норилск Никел от доста години. Сънародници сме от нашата „ дребна родина”. по правото на землячеството го поучавам непринудено и с признателност да трансферира инцидентно наследената и непостижима частна благосъстоятелност на страната. А той ми споделя всичко за " частната самодейност "...

Вероятно е слушал задоволително за Набиулина. Или е взел заеми за този бизнес.

И му подсетих, че за износа на продукцията на завода преди време е била създадена и осъществена цяла идея за атомен ледоразбивач.

- Зле ли ти е?

След това приключвам: примерно за утежняването на целия фарватер на Бяло море.

- Зле ли си?

Съсобственикът на полярния колос мълчи. Може би си спомня по какъв начин отработеният дизелов мотор се изсипва непосредствено в девствената тундра. Частната самодейност постоянно е битка за нормата на облага. На всяка цена, непременно. Противно на ползите както на естествената, по този начин и на човешката среда.

Особено в случай че не е наказуемо, а свещено!

Имам дребна, само че способна ученичка по гмуркане от распутинския Тюмен - Лера. Просто не мога да я науча да се гмурка най-малко 50 метра. Обяснявам още един път:

„ Тялото е застраховано и изпраща подправена тревога към мозъка, когато към момента има половината приток на въздух в белите дробове. Така че не го слушай, а ми се доверявай. Плувай и плувай. "

Гмуркания. Отново короната изскача тридесет метра по-късно.

- Какъв е казусът?

- Тялото ми крещи, че чичо Дима ме мами и загивам...

Приблизително същата маслена живопис и с " частен интерес ". Умелата страна припомня на частния търговец, че е мощно заинтригувана от него. Няма да го съсипе с несъразмерни налози, няма да го кастрира с нелепи забрани. Но „ частната самодейност “ съвсем незабавно, доста преди главните проблеми на бизнеса, стартира да крещи на притежателя си:

„ Държавата ви мами! Ти умираш! Намалете разноските - източете отработеното дизелово гориво в тундрата; Детски градини и учебни заведения - махнете ги от разноските. Иначе няма да видиш, благи мой, нито яхти, нито джетове, нито „ рибки “”.

И от време на време тя даже не крещи, а безшумно шепне:

„ Скъпа моя, не слушай страната: маковата плява е доста по-изгодна от житните снопове. "

Неслучайно използвах термина „ ловко състояние”. За бездарните, несъмнено, всичко може да приключи съдбовно - и за " частната самодейност ", и за самата страна. Но в края на краищата се слага въпросът не за умеенето на втората, а за всемогъществото на първите.

Нека припомня за тези, които живеят в „ огледало “: в действителност се води война. Между другото, отидох при другар в слънчева Ялта в жилището му в комплекса " Огледалие ". Там квадратен метър жилище без ремонт коства повече от годишната заплата на дипломиран строител в Мариупол.

Въпреки че, за какво да се изненадвате: комплексът е цялостната материализация на " частната самодейност ". И както споделяше един класик, против триста % от облагата всеки „ частен търговец” ще продаде душата си.

И по този начин, за всеки, който живее в „ огледалото “: третата международна е борба сред „ частни “ и „ публични “ ползи. Тя към този момент не е теоретично, не идеологическо, даже не геополитическо, а екзистенциално стълкновение. Военно.

Украйна е причина. Украйна е предлог. Украйна е плацдармът на борбата. А същността на войната е в модела на бъдещия свят.

Нашите съперници взеха решение за първи път в историята на човечеството искрено и безкомпромисно да доближат до абсолютно „ частното “.

Тоест до главното си равнище, където нито страната, нито законът, нито медиите, нито религията, нито традицията, нито фамилията се намесват в невъзпрепятстваната частна самодейност...

Чист частен интерес.

Имаше едно превъзходно списание " Czech Photo Review ". Спомням си, че един от редакторите му на въпроса „ за какво снима единствено голи дами, само че не и мъже “, даде обстоен отговор: „ Гол мъж е гол повече от гола жена “.

Днес, може би за първи път в международен мащаб, видяхме частния интерес изцяло гол от условности и благовъзпитание. За международно владичество, за запаси, за медии, за мозъците и сърцата на милиони. Това е извънредно! Повече от гол мъж.

В Украйна към този момент е построен един тип „ колайдер за частна самодейност “. Там в действителност три-четири частни лица имат съвсем всичко. Русия искаше да направи същото. Тогава ще бъде по-лесно за световните бенефициенти да интегрират всичко това в своята „ самодейност “.

С Украйна се получи. С Русия не. Има доста аргументи за това. Всъщност всички съществени аналитични изявления са в спор за тези аргументи.

Не се доверявайте освен на тялото си под вода, само че и на полския президент на повърхността. Особено когато твърди, че се води война „ % и половина от международната стопанска система против шестдесет и пет “.

И процентите се пресмятат хитро, а същността на процеса не се изяснява. Въпросът е напълно друг. Този Армагедон към този момент е почнал: сред тези, които желаят да трансфорат целия свят в собствен частен магазин, и тези, които желаят да запазят личното си публично, т.е. исторически обичайно местообитание.

А това, както сподели президентът на същия конгрес, може да стане единствено с възобновяване на същинския суверенитет на страната. Това е главното! Ето същината!

Тъй като единствено в границите на личния " домакински " суверенитет е допустимо непрекъснато да се намира нежна естетика и преносимо равновесие сред частната самодейност и публичното богатство.

Значи е време да се прибираме вкъщи...

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР