Казват, че чешкият замък Хуска е построен с една-единствена цел:

...
Казват, че чешкият замък Хуска е построен с една-единствена цел:
Коментари Харесай

Дяволът край нас: Тайнствен портал води към ада, демонични създания излизат от дълбините

Казват, че чешкият палат Хуска е издигнат с една-единствена цел: да скрие загадъчен портал, водещ към пъкъла.

Изграденият в края на XIII в. готически палат няма нито отбранителни уреди, нито достъп до вода, нито кухня, нито жители. В същото време е добре укрепен от вътрешната страна, а параклисът му е повдигнат над бездънна яма. Смята се, че тя води право към пъкъла. Главното предопределение на замъка е да удържа дяволските сили, с цел да не съумеят те да се доберат до повърхността на земята.

Легендите описват за демонични полуживотни-полухора, които излизат от дълбините. Други свидетелства разказват Тъмни крилати същества, които тероризират локалните поданици.

Говори се, че при строителството на замъка е употребен трудът на локални пандизчии, наказани на гибел. Дори им е предлагана договорка: всеки смелчак, дръзнал да се спусне по въже до дъното на ямата, ще бъде опрощение. Но първият пандизчия, който го прави, единствено след секунди стартира да крещи неистово. Държащите въжето незабавно го измъкват назад. Казват, че косите на нещастника са побелели, а кожата му е покрита с дълбоки бръчки, като че ли внезапно е стар за тези мигове. След няколко дни пандизчията умира по незнайни аргументи.

През 30-те години на XX в. нацистите заемат помещение в замъка, с цел да организират там окултните си ритуали и опити с тъмния портал. Години по-късно, по време на ремонт, са открити скелетите на нацистките офицери.

Днес отвъдните жители на замъка притеглят откриватели на паранормални феномени. Говори се, че там постоянно се виждат тайнствени животни, безглав черен кон и фантом на нещастна жена. А в подземията се пазят останките на демоните, които въпреки всичко са съумели да се измъкнат от пъкъла.

ДЯВОЛСКОТО ПИСМО

През 1523 година в италианска книга е разказана любопитна история. Според нея Лудвиг Сполетано вика сатаната и го моли да му отговори документално на някои въпроси. За тази цел даже предлага на Дявола тялото си. Но принцът на мрака вежливо отхвърля. След което от въздуха се появява перо и той надрасква върху хартия някакви знаци.

За страдание, никой по този начин и не съумява да разчете дяволските послания. И откакто бележката безуспешно е изучавана, задълго е забравено за нея.

Днес тя към момента не е разшифрована, нито е потвърдено, че е фалшификат. Учените въпреки всичко съумяват да разчетат няколко думи на амхарски език, който се употребява в една от провинциите на Етиопия. Смята се, че това е езикът, на който са разговаряли в Едем.

БИБЛИЯТА НА ДЯВОЛА

Codex Gigas е в действителност невероятна книга. Създадена е от повече от 160 кожи на животни, тежи 75 кг, висока е 92 и е необятна 50 см. Известна е още като „ Библията на дявола “. Смята се, че е написана за една нощ!

Герман Затворник е чешки духовник от XII век. Според легендата поради греховете си би трябвало да седи в килия и да преписва свещени текстове. По приблизителни калкулации работата би стигнала до края на живота му. За да се освободи от наказването, монахът подписва договорка с дявола, след което книгата е написана единствено за една нощ.

Първата половина включва Библия Вулгата на латински. Останалата част е странна примес от антични медицински трактати, вълшебен формули, енциклопедични сведения и летописи. Codex Gigas съдържа и портрет на Луцифер. Според поверието той е дело на на самия паднал ангел.

С помощта на опити учените са открили, че възпроизвеждането единствено на текста би лишило 5 години непрестанно писане. Смята се, че работейки в всекидневно движение, монахът би прекарал в писане на книгата към 30 години. Според специалисти стабилността на почерка приказва, че Codex Gigas е написана за доста малко време.

Източник:
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР