Казвам се Асан Мехмедов Галенов, на 52 години, семеен от

...
Казвам се Асан Мехмедов Галенов, на 52 години, семеен от
Коментари Харесай

Галенов: Увеличена простата и камъни ми махнаха наведнъж с лазера

Казвам се Асан Мехмедов Галенов, на 52 години, фамилен от гр. Костадиново. През март 2018 година започнах да изпитвам остра болежка при уриниране. Не можех да мина 200 метра без да спра да си умря. Търпях до април и потеглих по лекари. Ходих в Пазарджик, в София, най-после стигнах при доктор Георгиев в “Хил клиник ”. Оказа се, че имам 3 камъка в пикочния мехур и увеличена простата. Д-р Георгиев незабавно ми направи положително усещане, изясни какво ми е положението и по какъв начин би трябвало да се церя. За мен с изключение на хубавата клиника и лазера беше значимо, че докторът е радушен - постоянно си подвига телефона, в случай че нещо желая да го запитвам е разполагаем, за обзор, в случай че би трябвало - незабавно ме приема. Така съм спокоен, че е отсреща при потребност.

Без терзания се съгласих да ме оперира, без боязън легнах на масата. Персоналът беше вежлив, деликатен, анестезиологът доктор Никифорова ме приготви и доктор Георгиев стартира с лазера. Направи ми две интервенции в една - махна и простатата, и камъните. Аз можех да виждам по време на интервенцията по какъв начин ги разрушава с лазера - първия, втория, третия и край. Много съм удовлетворен, тъй като в този момент съм добре. Нямам нито болежка, нито прилепяне, уринирам си умерено.



Желая на “Хил клиник” и особено на доктор Георгиев да продължат да се развиват, да оказват помощ на хора като мен. Добра е медицината на всички места, само че те са най-хубави!
_____________________________________________________________________________________________________________
Коментар на лекаря, доктор Георги Георгиeв, хирург с огромен опит в интервенциите със Зелен лазер и с дългогодишна процедура в „ Хил клиник “:

Г-н Галенов е един от стотиците пациенти с огромни простати, които трябваше да изберат сред скалпел и Зелен лазер. “Хил клиник” му даде опцията безкръвно и бързо да реши казуса си.

Зеленият лазер е публично предложен от Европейската и Американската урологични асоциации като новия “златен” стандарт при унищожаване на увеличена простата. Това е единственият лазер, който разрешава безкръвно унищожаване на доста огромни жлези, като резервира половата функционалност. С лазера няма кръвозагуба, цялостна анестезия и рисковете за живота, свързани с нея. Отстраняваме простатната жлеза през естествените отвори на тялото, по тази причина няма нито шевове, нито мъчително махане на конци, нито дълготрайно възобновяване. Методът е единствена опция за мъже с диабет или сърдечно-съдови болести.



Съветвам пациентите преди да се подложат на премахване на увеличената си простата да потърсят второ мнение, с цел да са сигурни, че избират най-щадящото лекуване и най-хубавия способ. В “Хил клиник” разполагаме с трите най-хубави лазери за урологични интервенции: Зелен, Холмиум и Тулиум. Екипът ни е сработен, построен от високи експерти и на практика няма друга болница в България, която да се похвали с даже на половина толкоз лазерни интервенции, колкото ние вършим на година.
При господин Галенов отстраних три едносантиметрови камъка в пикочния мехур и увеличената му простата с лазер. Манипулацията протече безпроблемно, без загуба на кръв, каквато е и задачата на техниката. Възстановяването му беше предстоящо бързо. Проследих положението му на 2 контролни прегледа и всичко е наред.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР