Казусът с Нексо вече е разрешен.Компанията Nexo се е съгласила

...
Казусът с Нексо вече е разрешен.Компанията Nexo се е съгласила
Коментари Харесай

Nexo се споразумя със САЩ да плати $45 млн.

Казусът с Нексо към този момент е позволен.

Компанията Nexo се е съгласила да заплати 45 млн.долара на американските регулаторни органи и ще приключи нерегистрираното предложение на крипто артикули. Това съобщи Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати, която упрекна Nexo, че е нарушила разпоредбите, предлагайки артикул за крипто кредитиране, представена от БНТ. (link is external)

За да избегне следствие на управляващите, учредената от българи компания ще заплати 22,5 милиона $ наказателна клауза и още толкова глоби, написа segabg.com.

В извънсъдебното съглашение Nexo не признава или отхвърля констатациите на организацията. Компанията би трябвало да заплати паричната глоба в границите на 12 месеца.

Мащабна незаконна скица на територията на 4 държави, през която са минали съвсем 95 милиарда $ през последните 5 година По този метод прокуратурата разказа активността на българската компания в сферата на цифровите финанси Nеxo, откакто дружно с ДАНС и МВР влязоха в офисите на компанията и повдигнаха обвинявания.

С това се поставя завършек на инспекциите на американските регулатори на активността на Nexo, касаещи бизнеса на компанията, твърди в писмо и самата компания.(link is external) В него се прецизира, че Nexo е постигнала дефинитивно съглашение с Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати (SEC), Асоциацията на админите на скъпи бумаги в Северна Америка (NASAA), състояща се от всички 50 американски щата и три територии, главния прокурор на Ню Йорк (NYAG), Департамента по банково дело на Тексас, Отдела по банково дело и скъпи бумаги в Аляска, както и Отдела за контрол на потребителски услуги във Вашингтон.

94 милиарда $ оборотни средства са минали за последните 5 години през " Нексо ", компания за криптовалута, заяви представителят на основния прокурор Сийка Милева. Тя даде брифинг пред публицисти, откакто следователи, ГДБОП, ДАНС започнаха интернационална интервенция против огромна скица за финансови закононарушения.

Компанията категорично прецизира, че няма каквито и да било изказвания или обвинявания от страна на федералните регулатори на Съединени американски щати, че Nexo е взело участие в машинация или подвеждащи търговски практики, или че клиенти й  са били ощетени или подведени по отношение на финансовото положение на компанията.  Единствената констатация на щатските регулатори по отношение на несъответствия със законови условия от страна на компанията е във връзка с липса на нужната регистрация за предложение в Съединени американски щати на лихвоносещия артикул на Nexo, признат за скъпи бумаги. С това американските регулатори приключват своите всеобхватни инспекции на активността на Nexo, касаещи бизнеса на компанията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР