Казусът с кравата Пенка е четвърти гаф на Българската агенция

...
Казусът с кравата Пенка е четвърти гаф на Българската агенция
Коментари Харесай

Кравата Пенка - четвърти гаф на БАБХ от началото на годината

Казусът с кравата Пенка е четвърти гаф на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ), обвързван с хуманно отношение от началото на тази година. Това разгласи Явор Гечев от фондация „ Четири лапи” пред bTV.

Другите три абсурда, в които се забърка организацията, са с лъвчетата Терез и Масуд, умъртвените птици от столичния зоопарк и бедстващите кончетата в Осоговската планина, посочи Гечев.

Кравата Пенка прекоси границата ни със Сърбия и прекара 15 дни на територията на западната ни съседка, след което се върна вкъщи. Заради това от БАБХ желаеха да я умъртвят с претекста, че това е условие на европейското законодателство. Стопанинът на кравата обаче направи медийно притежание проблема, а кравата стана международно известна и стартира акция за нейното избавяне.

По думите на Явор Гечев БАБХ коли животните на общо съображение, тъй като по този начин е по-лесно и също, тъй като за тях животните са просто една численост . Историята е извънредно нелепа и показателна за дейностите на нашите управляващи, счита екологът.

Според него има пропуски и в законодателството на Европейския съюз. Гечев се надява те да бъдат поправени след проблема „ Пенка”.

Днес шефът на БАБХ персонално ще реши ориста на Пенка – дали тя ще живее, или ще бъде евтаназирана. В петък от организацията оповестиха, че първичните резултати от проучванията на животното са положителни – демонстрират, че кравата е здрава.

Снимка: Архив

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР