Казаното вчера е по предварителна оценка, а не е експертиза.

...
Казаното вчера е по предварителна оценка, а не е експертиза.
Коментари Харесай

Следствието и МВР с противоречиви данни - има ли заподозрени за атентата срещу Гешев?

Казаното през вчерашния ден е по предварителна оценка, а не е експертиза. Това ще потвърдят експертите. Ако се наложи, ще се употребяват и непознати експерти. Това сподели пред публицисти следовател Мариан Маринов на брифинг на мястото на гърмежа във вилна зона „ Ярема”

Изявлението на Атанас Атанасов е просто една догадка, разяснява още той.

Като представител на Национална следствена служба не мога да кажа, че има обвинени. Всякаква информация, каквато ни попадне, ще бъде изследвана.

Бригада от специалисти обследва всеки сантиметър от мястото на епицентъра на гърмежа - цялото асфалтово покритие към него, дървесната растителност и почвата. Беше претърсено за следи и материални доказателства за взривно вещество. Назначена е експертиза, която ще покаже типа на взривното вещество, количеството, тротиловия еквивалент и произхода - страната, от която е закупено. Извършен е оглед и на автомобила на основния прокурор, уточни Маринов.

По делото ще се привлекат интернационалните специалисти, които да спомогнат за експертизите, сподели представителят на основния прокурор Сийка Милева.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР