Казанлък. В продължение на месеци учители от Детска градина

Казанлък. В продължение на месеци учители от Детска градина ...

Детска градина „Юрий Гагарин” в Казанлък отчете резултатите от проекта „Да изпреварим бъдещето – предизвикателството да си учител на 21 век!”.

Казанлък. В продължение на месеци учители от Детска градина „ Юрий Гагарин” работиха по проблеми свързани с подобряване на педагогическите умения и съвременните педагогически услуги предлагани в детското заведение, каза за Радио „ Фокус” директорът на градината Теодора Белчева. Тя поясни, че дейностите са осъществени в рамките на европейски проект „Да изпреварим бъдещето – предизвикателството да си учител на 21 век!” по Програма „Еразъм+” , по който детското заведение е бенефициент.
Белчева подчерта, че основна дейност по проекта е било участието на педагогическия персонал в структурирани обучителни курсове, които са проведени в два европейски града – Флоренция и Валенсия.
”Очакваното въздействие от проекта беше осъзнаване и промотиране на ползите от въвеждането на информационните технологии в образованието. Резултатите от проекта са подобряване качеството на педагогическата работа на учителите, да бъдат осъвременени преподавателските умения чрез използване на информационни технологии, както и да се усвоят начини на преподаване, съотносими с европейските стандарти”, посочи още Белчева.
Славяна ГАЙДАРОВА

Източник: focus-news.net