Казанлък.В навечерието на Трети март, в Музея на фотографията деца

...
Казанлък.В навечерието на Трети март, в Музея на фотографията деца
Коментари Харесай

Стара Загора: Деца от ДГ „Здравец” в Казанлък почетоха подвига на героите отдали живота си за Освобождението на България от османско робство

Казанлък. В навечерието на Трети март, в Музея на фотографията деца от Детска градина „ Здравец ” уважиха подвига на героите отдали живота си за Освобождението на България от османско иго, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” . Децата от подготвителната група „ Слънце ” изнесоха литературно – музикалната комбинация „ България в сърцето ми ”. Всяко едно от тях се превъплъти в ролята на воеводи и герои отдали живота си за свободата на България. „ Забелязахме, че децата изключително се вълнуват от тематиката за воеводите на България и взехме решение всяко едно от тях да се превъплъти в облика на воевода или воин от национално – освободителното придвижване. Освен в градината, децата учиха по тематиката и у дома с родителите ”, разясни едната от учителките на групата Иванка Градинарова.
В края на събитието бе сложено началото на една самодейност, която екипът от педагози в детското заведение има намерение да трансформира в традиция – всяко едно от децата, взели участие в композицията получи „ Грамота за почтено българче и същински родолюбец ”. В грамотата на дребните деца – бъдещето на България са отправени няколко завета: „ Мило дете, ти, през днешния ден сподели и потвърди, че знаеш твоя жанр и традициите на твоята Родина. Нека в твоето малко сърчице постоянно да има място за доста обич и благодарност към нашите герои – освободители, наред с любовта към мама и баща – това е Родината. Расти гордо българско дете, защитавай самоуверено своето достолепие и свободата на нашата блага Родина – България. ”
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР