Казанлък. В навечерието на Богородичните празници бе направен кът за

...
Казанлък. В навечерието на Богородичните празници бе направен кът за
Коментари Харесай

Василка Панайотова, кмет на Шипка: Кът за отдих „Бъзнякъ” е открит в местността Края – Изток

Казанлък. В навечерието на Богородичните празници бе изработен ъгъл за отдих „ Бъзнякъ ” в местността Края – Изток, сподели за Радио „ Фокус ” кметът на Шипка Василка Панайотова. Част от този ъгъл е и обновената знакова чешма по самодейност на шипченеца Борислав Тотев. Идеята е възприета от кметството в Шипка, което афишира дарителска акция за набиране на средства за оформяне и на ъгъл. Не е инцидентно определено мястото мястото му – оттова потеглят голям брой туристически направления към местностите „ Козари ” и „ Качица ”, до хижите „ Мушатка ”, „ Бузлуджа ” и др, както и до чешмата с лековита вода „ Светица ”. Новият туристически ъгъл ще бъде открит на 19 август.
Християнският празник Успение Богородично за поредна година бе маркиран в Шипка. Началото на деянията бе сложено с откриването на реновирана автобусна спирка, превърната в Информационен туристически център на Шипка. Инициативата е осъществена със средства, обезпечени от Политическа партия ГЕРБ в Казанлък и доброволния труд на младежите от структурата. На нея е сложена осведомителна карта, представяща културно-историческите обекти на територията на Шипка и покрайнините. Картата е на български и на британски език.
Божествена света Литургия бе отслужена от свещеника на едноименния градски храм отец Иван. По-късно бяха благословени и раздадени курбан за здраве на богомолците пристигнали в храма в днешния ден, както и обредни хлябове, приготвени от представители на читалищата в Шипка, Голямо Дряново и Горно Изворово. В програмата за празника взеха присъединяване ФА „ Гъдулица ” към НЧ „ възродена Искра ” в Казанлък и Женска вокална група от читалището в село Горно Изворово.
Празничните прояви не престават в утрешния ден с филми за деца. За възрастните на 18 август ще бъде прожектиран филмът „ Откритието ”, отдаден на билколечителя Иван Раев. На 17 август ще се организира самодейността „ Търсачи на благосъстояния ” за деца и възпитаници, в която два тима ще се състезават в търсене на разнообразни артефакти в разнообразни исторически места в Шипка.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР