Казанлък. В Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства бе

...
Казанлък. В Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства бе
Коментари Харесай

Казанлък: Изложбата „Нашенци по света“ бе открита в Музея на фотографията

Казанлък. В Музея на фотографията и актуалните образни изкуства бе открита изложбата „ Нашенци по света “ - на пътешествениците от Казанлък Пенка и Койчо Коеви, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” .
В експозицията са показани едни от най-интересните снимки, запечатали в неповторими фрагменти редки естествени забележителности в Северна Америка. Сред фотосите гостите на изложбата могат да видят оранжеви могили от пустинни пясъци, Големия Каньон и призрачното бяло на Аризона са по фотосите на семейство Коеви, снимало още Каньонът на Антилопата, Подковата, Синият каньон, Белият джоб и Хълмовете Южни Койоти в Аризона, както и изгледи от Мъртвата котловина на Калифорния, Каменният град - Канзас и Огнената котловина в Невада.
Най-яркото усещане на двамата пътешественици, отпътували за Съединени американски щати през 1997 година със Зелена карта, си остава труднодостъпното място скални формирания в Юта, известно измежду феновете на рисковите прекарвания като „ Вълната “.
Идеята за изложбата идва след прибирането им в Казанлък, по гледище на тяхна близка, която остава възхитена от фотосите на Пенка и Койчо Коеви. Събитието е част от формалната стратегия на Чудомирови празници 2019.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР