Казанлък. Старозагорският митрополит Киприан бе бъде удостоен със званието Почетен

...
Казанлък. Старозагорският митрополит Киприан бе бъде удостоен със званието Почетен
Коментари Харесай

Старозагорският митрополит Киприан: Казанлък винаги е бил и ще бъде в моето сърце, независимо къде църквата ще ме призове да служа

Казанлък. Старозагорският митрополит Киприан бе бъде почетен със званието „ Почетен жител на Казанлък ” по време на Тържествена сесия на Общинския съвет, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” . Символиката на званието бе връчена на Негово Високопреосвещенство Митрополит Киприан от кмета Галина Стоянова. В словото си Стоянова благодари на всички удостоени до в този момент почетни жители на Казанлък, които със качествата и гения си са дали своя дан за развиването и просперитета на града и хората в него. Тя дефинира почетните жители като пазители на традициите, на развиването и на напредъка. Кметът изрази задоволството от обстоятелството, че има опция да връчи званието „ Почетен жител ” на един заслужен и добър човек като Митрополит Киприан, с положително сърце, обърнато към родния му Казанлък. „ Никога няма да не помни като казанлъчанка, че първото място, на което стъпи Митрополит Киприан, когато беше ръкоположен, беше неговият роден град Казанлък. Зная, че той постоянно ще бъде в сърцето му и ще способства доста за положителното на казанлъчани и на тази райска котловина ”, сподели той
Митрополит Киприан благодари за оказаната му от кмета и общинските съветници и всички, които са го подкрепили чест. ”Нашият град Казанлък има доста положителни и сърцати хора, които заслужават това звание. Казанлък постоянно е бил и ще бъде в моето сърце, без значение къде църквата ще ме призове да послужвам. Затова подвигам десницата и възвеличавам моя роден град, красивата Розова котловина и прелестния ни български народ ”, уточни той. Митрополит Киприан бе почетен със званието „ Почетен жител на град Казанлък “ за персона, съдействала за развиването и просперитета на града в духовната сфера и културното завещание, както и за укрепването на салдото сред другите вероизповедания.
По решение на Общинския съвет с регистриране в Почетната книга на Казанлък бяха удостоени Веселин Шивачев и Мария Стоянова. Отличията бяха връчени от кмета Галина Стоянова, която бе безапелационна, че една огромна част от вписаните в книгата почтени казанлъчани са хора на културата и изкуството, което е задоволителен мотив за бъдещето на Казанлък.
Званията бяха присъдени във връзка Празника на Казанлък и в сходство с Наредбата за символиката на община Казанлък, за именуване и преименуване на обекти с общинско значение и за паметниците и другите възпоменателни знаци на територията на общината.
По време на Тържествената сесия бе прожектиран къс филм за почетните жители на Казанлък, в който те насочиха своите послания за положителното и бъдещето на Казанлък и Розовата котловина.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР