Казанлък. Шест броя роботи Пчела и цветни подложки от

...
Казанлък. Шест броя роботи  Пчела и цветни подложки от
Коментари Харесай

Казанлък: Библиотека „ Искра” получи роботи „ Пчела” по проект Генерация Код на Фондация Глобални библиотеки-България

Казанлък. Шест броя роботи „ Пчела ” и цветни подложки от винил за работа с програмируемите роботи получи по план " Генерация Код " на Фондация " Глобални библиотеки-България ", сподели за Радио „ Фокус ” шефът на библиотеката Анна кожухарова. Тя разясни, че получените роботи са по грант от Посолството на Съединени американски щати за реализиране на действия по програмирането. Общата стойност на дарението е близо хиляда лв..
За своята сполучлива активност с деца и младежи Библиотека „ Искра ” получи през 2018 година безплатно подаяние от посолството на Съединени американски щати – пет робота „ Финч ”. Това ново направление в активността бе споделено с учениците от учебните заведения в Казанлък. „ В днешно време младежите би трябвало да имат достъп до запаси и най – демократичното и уместно място са публичните библиотеки. Една концепция, по която библиотека „ Искра ” работи в стратегическо направление от близо 10 години ”, разясни шефът на библиотеката. Тя акцентира, че вследствие на дейното пропагандиране на програмирането с роботи „ Финч ” библиотеката е включена подборно в кръга от библиотеки в страната и е една от 15-те, които ка получили второ, а в този момент и трето подаяние – още пет робота „ Финч ” и още шест роботи " Пчела ", както и финансиране за образование на целева група деца с афинитет към програмирането и предпочитание да работят с тези роботи.
Проектът е адресиран към деца на възраст от 10 до 11 години, които в границите на месец и половина към този момент минаха гратис образование по програмиране с роботите " Финч ". Обучението приключи с тест и лъчение на участници за пролетен образователен лагер с най-добре представилите се участници.
Новите програмируеми роботи ще разширят опциите за образование и ще поддържат действия на Общинска библиотека " Искра ", посредством които да бъде нараснал публичният интерес към новите технологии, да бъдат насърчавани младежите да усъвършенстват цифровите си умения и да реализират своите хрумвания благодарение на програмирането.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР