Казанлък. С технически игри в Професионална гимназия Иван Хаджиенов

...
Казанлък. С технически игри в Професионална гимназия  Иван Хаджиенов
Коментари Харесай

Казанлък: С технически игри в Професионална гимназия „Иван Хаджиенов” бе представена специалността Машини и системи с цифрово – програмно управление

Казанлък. С механически игри в Професионална гимназия „ Иван Хаджиенов ” бе показана специалността „ Машини и системи с цифрово – програмно ръководство ”, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” . Това е компетентност, която е изучавана десетилетия в гимназията, а сега е привлекателна и поради предлаганото дуално образование – опция по едно и също време за учене и работа във водещите машиностроителни компании в Казанлък. Всеки възпитаник от компетентност „ Машини и системи с ЦПУ ” и „ Мехатроника ” в последните две години от образованието си е по три дни седмично в действителна работна среда – на трудов контракт във компаниите сътрудници на ПГ „ Иван Хаджиенов ”.
В професионалното съревнование, проведено в учебната библиотека, преподавателите бяха подготвили игри, за които са нужни механически знания, умелост и логичност - „ Свържи проекциите ”, „ Право в сърцето ” и „ Сортиране ”.
Преподавателят Пенчо Минчев насочи същинско предизвикателство към ценителите на интелектуалните игри, показвайки вид на шахматна дъска с ексцентрични фигури от машинни детайли. Оригиналната концепция е осъществена от учениците в часовете по практическа подготовка.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР