Казанлък. С музикално-поетичен рецитал и драматизация по разказа на Георги

...
Казанлък. С музикално-поетичен рецитал и драматизация по разказа на Георги
Коментари Харесай

Стара Загора: С рецитал и драматизация по разказа „Синеокият рибар” в ДГ „Звънче” в Казанлък бяха отбелязани 146 години от обесването на Васил Левски

Казанлък. С музикално-поетичен рецитал и драматизация по описа на Георги Мишев „ Синеокият риболовец ” в Детска градина „ Звънче ” в Казанлък бяха маркирани 146 години от обесването на Васил Левски, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” . Рециталът и възстановката бяха показани от децата от подготвителната група в градината.
Красимира Въглярова, преподавател в градината, разясни, че е традиция в детското заведение да бъде почитана паметта на Левски още в най – ранна възраст, от децата в първа група, когато те се възпитават в дух на национализъм. „ Левски е персона, която допира сърцето на детето. Още в първа група започваме да приказваме за героизма на Левски, започваме да възпитаваме възприятието на национализъм у децата. Важно е да знаят, че страната ни има герои, които би трябвало да помним ”, разяснява тя.
На честването в градината участваха и родители. На финала децата сервираха своите цветя на благодарност пред портрета на Васил Левски.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР