Казанлък. С мотото Акция Дядо Коледа“ Сдружение Бъдеще за децата“

...
Казанлък. С мотото Акция Дядо Коледа“ Сдружение Бъдеще за децата“
Коментари Харесай

Стара Загора: В Казанлък започна благотворителната кампания „Акция Дядо Коледа“

Казанлък. С мотото „ Акция Дядо Коледа “ Сдружение „ Бъдеще за децата “ в Казанлък сложи началото на обичайна си благотворителна акция, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус “ . Кампанията се организира за пета година в навечерието на Коледа. Тази година акцията има за цел да обезпечи дарове за 160 деца в риск и такива с увреждания, както и да подкрепи тяхната интеграция. В обсега на акцията са деца в Центровете за настаняване от фамилен вид, деца консуматори на услугите на Центъра за социална поддръжка и Центъра за обществена рехабилитация.
В Казанлък са ситуирани две коледни елхи с писма, в които са разказани разнообразни истории за ориста на всяко от 160-те деца включени в акцията. В плика има директива какво би трябвало да се направи, с цел да доближи подаръкът до своя получател. „ Историите, които са закачени на коледните елхи, са действителни и описват за житейския път на всяко едно дете и неговия житейски проблем “, сподели изпълнителният шеф на Сдружение „ Бъдеще за децата “ Мария Гинева. Едната елха е ситуирана в Информационния център на ул. „ Искра “ 4, а другата в един от огромните магазини за бяла техника в града.
Подаръците ще се събират до 18 декември, след което ще бъдат подарени на децата от Дядо Коледа и неговите помощници директно преди Коледа. Организаторите молят към всички, които ще се включат в акцията, в подаръците да не слагат хранителни артикули, медикаменти, златни и сребърни предмети, пари, религиозни знаци и литература.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР