Казанлък. Община Казанлък започна работа по първи етап на проект

...
Казанлък. Община Казанлък започна работа по първи етап на проект
Коментари Харесай

Стара Загора: Започна подмяната на водопровод в ж. к.“Изток“ в Казанлък

Казанлък. Община Казанлък стартира работа по първи стадий на план „ Реконструкция на част от водопроводната мрежа на ж. к. “Изток “. За да обезпечи по-чиста питейна вода за жителите на квартала Община Казанлък подписа съглашение с Министерството на районното развиване и благоустройството за финансиране на дейностите до 550 000 лева от средствата за финансови разноски на министерството за тази година. Това оповестиха от Община Казанлък.
„ ВиК “ ЕООД Стара Загора на своята интернет страница, раздел „ Аварии и поправки “ навреме ще уведомява за местата, на които краткотрайно ще бъде спирано водоподаването за построяването на новия тръбопровод.
По време на ремонтните действия с нарочна заповед на Кмета Галина Стоянова се вкарва краткотрайна организация за сигурност на придвижването /ВОБД/ от 05.07.2017 год. до 22.07.2017 год. по следните улици:
- ул.„ Капитан Петко Войвода “, в сектора от ул.„ Петьо Ганин “ до ул.„ Олимпиада “ - затворена за придвижване в двете посоки;
- ул.„ Верия “, в сектора от ул.„ Кремона “ до ул.„ Олимпиада “ - затворена за придвижване в двете посоки;
- Променя се маршрутното разписание на автобусна линия №1 в региона на ж.к.„ Изток “ както следва: вместо придвижването по ул. „ Капитан Петко Войвода “ рейсовете ще се движат по улиците „ Петьо Ганин “, „ Надканижа “ и „ Кремона “.
Работата по подмяната на остарялата мрежа с нови тръби в ж.к. “Изток “ предшества дейностите за най-мащабния общински план за тази година - за възобновяване в квартала. То включва асфалтиране на 4 улици и построяването на 2 междублокови пространства, за което Община Казанлък е осигурила финансиране за над 5,5 млн. лева Безвъзмездната финансова помощ на стойност 5 655 048,59 лева, с Данък добавена стойност, предопределени напълно за ж.к. “Изток “ е от Европейския фонд за районно развиване - в размер на 4 806 791.31 лева и 848 257,28 лева - национално финансиране. Срокът за осъществяване на всички действия е 24 месеца, считано от датата на подписването на контракта - 08.12.2016 година
Проектът планува реорганизация и рехабилитация на четири улици, прилежащите им тротоари и осветяване - ул.„ Капитан Петко Войвода “, ул. „ Сент Ерблен “, ул. „ Верия “; ул.„ Кремона “ и възобновяване на две междублокови пространства (зони):
„ Зелена площ/зона за отдих 1 (Междублоково пространство) с граници: запад – ул. „ Капитан Петко челник “; юг – ул. „ Кремона “; изток – ул. „ Сент-Ерблен “ и север – Зона 2 до границите, включващи вътрешноквартални улици и площи, северно от бл. 19 и бл. 20 и „ Зелена площ/зона за отдих 2 (Междублоково пространство) с граници: изток – до границата на някогашна ДГ № 22; юг – Зона 1; север – до бл. 26 и до ул. „ Толияти “; запад – вътрешноквартални улици пред бл. 23 и пространството, западно от бл. 26 до ул. „ Капитан Петко Войвода “. На територията на двете междублокови пространства ще бъдат построени кътове за отдих и игра, реорганизация на вътрешноквартални улици, оформяне на джобове за контейнери, реорганизация и рехабилитация на вътрешноквартални пешеходни алеи и тротоари, възобновяване на тревни площи и цветни градини, създаване на енергоспестяващо улично и парково осветяване, създаване на новопроектирани детски площадки, фитнес уреди и спортни площадки.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР