Казанлък. На среща в Община Казанлък бе представен проект за

...
Казанлък. На среща в Община Казанлък бе представен проект за
Коментари Харесай

На територията на община Казанлък до две години ще бъде построен балнео и СПА комплекс

Казанлък. На среща в Община Казанлък бе показан план за създаване на СПА комплекс в региона на село Овощник, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” . В срещата взеха присъединяване кметът Галина Стоянова, заместник-кметът Даниела Коева, основният проектант Георги Стоев, от страна на вложителите – Милчо Благоев и Николай Козанов, както и проектантът на СПА комплекса проектант Георги Цикалов.
Новият комплекс ще бъде ситуиран на мястото на тогавашния профилакториум, от северната страна на съществуващия „ Аквапарк ” по пътя за село Овощник. Площадката на комплекса е 41.5 дка, хотелската постройка ще бъде ситуирана в северната част, като главният метод ще бъде от страна на съществуващото летище, като ще бъде построен нов път. Под хотела, от южната страна ще бъде основана богата паркова среда, като ще бъдат непокътнати в огромна степен и съществуващите дървесни типове. Източно от хотелската база ще бъдат построени четири външни басейна, с друга температура, измежду които детски, атракционен и басейн с опция за потребление през зимата, както и разнообразни атракциони към тях като питейни заведения и други Източно от басейните са планувани спортни стадиони с бани и тоалетни. Югоизточно ще бъде ситуирана още една постройка – външен ресторант, който ще може да се употребява и от външни гости, и от гостите на комплекса. Основният авто поток се планува да бъде от север, където ще бъде основан нов път, с външен паркинг.
Застроената повърхност на целия комплекс е близо 10 хиляди квадратни метра, разгъната застроена повърхност е 43 500 квадратни метра. Озеленяването на площадката ще бъде над 50 %. Комплексът планува добре развита балнеология и СПА център. Хотелът ще бъде 5 – етажен, с 246 стаи всяка от които 50 квадратни метра, 19 жилището. Общият потенциал на бъдещия хотел ще бъде до 700 души. Предвидени са 266 паркоместа, като 30 от тях са за електроавтомобили, за които са обезпечени зарядни станции и на външния паркинг, и в подземния гараж на постройката, чийто потенциал е 68 паркоместа. Комплексът ще разполага със 7 конферентни зали, огромен главен ресторант в хотелската постройка, балнеология и СПА център със сериозната повърхност от 1500 кв. м. В сутерена постройката с изключение на паркинги и механически пространства са планувани и добре развити и удобни пространства за личния състав.
„ Интересно е решена постройката като интериорни пространства ”, сподели арх. Цикалов. Сградата ще бъде климатизирана като също така ще има вентилационна система за свеж въздух в хотелските стаи. Хотелът ще бъде петзвезден. „ Почти няма такава постройка в Европа ”, сподели проектантът на постройката.
Инвестицията ще бъде в размер на 25 милиона евро без Данък добавена стойност. Изготвена е цялостната документи на плана, преминати са съвсем всички съгласувателни процедури и след окончателното координиране следва да бъде издадено позволение за градеж от Община Казанлък. Предвижда се строителните работи да стартират към 15 – 20 юни 2019 година и да приключат в края на 2020 година или началото на 2021 година. Предвижда се за към 8 месеца да бъде построен грубият градеж. Инвеститорите плануват след построяването на този СПА комплекс да бъдат основани още два такива в региона на Овощник.
„ Това е една дълго чакана инвестиция в община Казанлък, която е обвързвана с развиването на туризма, балнео и СПА лекуването. Основните ни старания през последните години са да наложим Казанлък като най-търсената туристическа дестинация, поради културно-историческото завещание, само че постоянно съм казвала, че липсва едно главно звено за развиването на туризма в Казанлък, това е легловата база ”, сподели кметът Галина Стоянова.
Фирмата, която ще влага на територията на община Казанлък, е софийска - първата частна строителна компания в България, чиято активност започва през 1990 година. В продължение на 30 години тази компания се занимава главно със строителство, построени са голям брой здания на територията на София. Фирмата има и традиция в строителството на хотели, като този в Овощник ще бъде 7-ми Освен хотели компанията има построена и една болница.
„ В Казанлък има рози, история и природа, а и срещнахме отношение от страна на общинското управление тук ”. Така вложителите аргументираха желанието си да влагат точно в Казанлък в построяването на балнео и СПА комплекс.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР