Казанлък. На специална церемония участниците в проекта Генерация Код на

...
Казанлък. На специална церемония участниците в проекта Генерация Код на
Коментари Харесай

Казанлък: На специална церемония участниците в проекта „Генерация Код” получиха сертификати за обучение по програмиране с роботи „Финч”

Казанлък. На специфична гала участниците в плана „ Генерация Код ” на Библиотека „ Искра ” получиха своите документи, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” . Целта на плана бе образование по програмиране с роботи „ Финч “ и в него взеха присъединяване деца на възраст сред 10 и 11 години, които в границите на месец и половина минаха гратис образование по програмиране. Обучението приключи с тест и лъчение на участници за пролетен образователен лагер с най-добре представилите се участници.
„ За своята сполучлива активност с деца и младежи Библиотека „ Искра ” получи през 2018 година безплатно подаяние от посолството на Съединени американски щати – пет робота „ Финч ”. Това ново направление в активността на библиотеката споделихме с учениците от учебните заведения в Казанлък. В днешно време младежите би трябвало да имат достъп до запаси и най – демократичното и уместно място са публичните библиотеки. Една концепция по която библиотека „ Искра ” работи в стратегическо направление от близо 10 години ”, сподели шефът на библиотеката Анна Кожухарова. Тя акцентира, че вследствие на дейното пропагандиране на програмирането с роботи „ Финч ” библиотеката е включена подборно в кръга от библиотеки в страната и е една от 15-те, които ще получат второ подаяние – още пет робота „ Финч ”, както и финансиране за образование на целева група деца, които имат афинитет към програмирането и предпочитание да работят с тези роботи.
Проектът бе осъществен с поддръжката на Фондация „ Глобални библиотеки – България ”, като образованието се организира в границите на грант от Посолството на Съединени американски щати за реализиране на действия по програмиране.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР