Казанлък. Книгата-албум на Петър Папакочев: Паметта на светлината“ ще бъде

Казанлък. Книгата-албум на Петър Папакочев: Паметта на светлината“ ще бъде ...

В Казанлък ще бъде представен фотоалбумът „Петър Папакочев: паметта на светлината”.

Казанлък. Книгата-албум на „Петър Папакочев: „Паметта на светлината“ ще бъде представена в Музея на фотографията в навечерието на Деня на народните будители на 31 октомври от 17.30 часа, каза за Радио „Фокус” директорът на музея Стефан Папукчиев. Той поясни, че в албума са включени 300 художествени черно-бели портрети на знакови лица от родния хай-лайф. Сред тях са Чудомир, Петко Стайнов, Райна Кабаиванска, Панчо Владигеров, Лили Иванова, Емил Димитров, Гунди, Георги Калоянчев, Татяна Лолова. „ Това е една галерия от фотографски образи на българския артистичен, спортен и целия обществен елит от средата на 20-и век, който Петър Папакочев снима в продължение на десетилетия”, подчерта Папукчиев.
Албумът в Казанлък ще бъде представен от неговия син, журналиста Георги Папакочев: „Известен като един от основателите на знаковия следобеден радио-блок на „Хоризонт“ в средата на 80-те години на 20-и век, Папакочев-син помни поредица от истории, свързани с именитите личности на България, записвани и чакали с дни, за да се снимат именно, в ателието на прочутия му баща”, каза още Папукчиев.
Албумът публикува и портрети на много световно известни личности, посетили София през тези 60 години. Повечето от включените в книгата снимки, са се превърнали в запазена марка.

Славяна ГАЙДАРОВА

Източник: focus-news.net