Казанлък. Гробнично – култовият комплекс в могилата Оструша e следващият

...
Казанлък. Гробнично – култовият комплекс в могилата Оструша e следващият
Коментари Харесай

Казанлък: Гробнично – култовият комплекс в могилата „Оструша” e следващият обект, към който ще бъдат приложени мерки за социализация и опазване

Казанлък. Гробнично – паметният комплекс в могилата „ Оструша ” e идващият обект обвързван с тракийската просвета, към който ще бъдат приложени ограничения за социализация и запазване, сподели за Радио „ Фокус ” шефът на Исторически музей „ Искра ” Момчил Маринов. Той разясни, че планът за използване на ограничения за запазване и показване на комплекса е координиран с Националния институт за недвижимо културно завещание. Маринов съобщи, че това е идната стъпка, която следва да бъде направена в Долината на тракийските владетели и освен поради прелестните фрески на „ Оструша ” непокътнати в продължение на 24 века, без значение от човешката интервенция, само че и поради структурата, поради разположението на пространствата. „ Такова решение досега не е намерено другаде ”, добави той.
На „ Оструша ” се съблюдават ограничаване за гости, най-вече в летните месеци, като не може да бъде надвишен избран брой от гости всекидневно, с цел да бъде непокътнат микроклиматът.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР