Казанлък. Ферид Бекиров печели в класацията на Община Казанлък по

...
Казанлък. Ферид Бекиров печели в класацията на Община Казанлък по
Коментари Харесай

Стара Загора: Ферид Бекиров печели в класацията на Община Казанлък по населени места през месец юли

Казанлък. Ферид Бекиров печели в класацията на Община Казанлък по обитаеми места през месец юли. Интернет вотът бе в категорията „ Развита инфраструктура - благоустрояване на селищната среда, потребни придобивки за обитаемото място “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Казанлък. Жителите и приятелите на селото отличиха Бекиров в конкуренцията с останалите представители на локалната власт по места с безапелационна преднина. Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова поздрави сътрудника си и му пожела спокойна работа. Победителят си пожела здраве, с цел да успее напълно да смени водопровода в Долно Изворово.
Ферид Бекиров е прочут като рекордьор за най-дълго ръководещ кмет в цялата община. На кметския пост застава през 1995г., когато селото е на воден режим. До в този момент, когато е определен за шести път от своите съселяни Бекиров е построил 100% нова канализация, 40% смесена водопреносна мрежа, 4 нови водохващания, като всички улици, с сменени тръби са асфалтирани. В селото се радват на 3 чешми и 2 детски площадки.
В Долно Изворово живеят близо 800 поданици, съвсем по равно мюсюлмани и християни. Има доста деца, а най-възрастният долноизворец е на 95 година Бекиров е единственият кмет мохамеданин в община Казанлък. По време на втория си мандат построява минаре към селската джамия, а преди четири години съумява да открие за православните поданици християнския храм „ Свети Георги Победоносец “. И двата молитвени дома са издигнати единствено с непринуден труд и дарения.
През всичките 22 години като кмет Ферид Бекиров се кълне да служи еднообразно и на мюсюлманите, и на християните в Долно Изворово, които го преизбират с рекорден брой гласове.
Вотът за кметове по обитаеми места през месец август е в категорията „ Сигурност за жителите – положително съдействие с органите на реда, ниска престъпност, обезпечена защита, камери, доброволни отряди “.
Условията на класацията са оповестени на интернет страницата на Община Казанлък. Целта на кметската конкуренция, проведена от Общината е да насърчи положителните практики по места, които вършат живота на хората по-добър.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР