Казанлък. Днес в Зала №6 на Община Казанлък бяха отличени

...
Казанлък. Днес в Зала №6 на Община Казанлък бяха отличени
Коментари Харесай

Казанлък: Кметът Галина Стоянова награди победителите в двата конкурса за пластика в „Розариума“ и интериор на фоайето и кафенето в Музея на розата

Казанлък. Днес в Зала №6 на Община Казанлък бяха отличени спечелилите в двата национални състезанието за пластика в „ Розариума “ и интериор на фоайето и кафенето в Музея на розата. Наградите връчи Кметът на Общината Галина Стоянова, която показа насладата си от позитивната среща точно на Илинден. Това оповестиха от пресцентъра на Община Казанлък. Две първи места и две поощрителни награди присъди комисията в Националния конкурс за паркова пластична комбинация в парк „ Розариум “. Председателят на комисията, основният проектант на Община Казанлък арх. Георги Стоев разгласи избора на пластичните нереални композиции на Слав Недев - „ Пластична комбинация, наподобяваща розов цвят “ и Кирил Георгиев за композицията си,,Рози‘‘ като най-близки до решението за парковото пространство а и поради близостта на позициите на пластичните композиции до модерната музейна постройка. Поощрителни награди получиха Ваньо Колев за пластиката си,,Орфей‘‘ и Петър Пешев - за „ Фигура на розоберачка “.
„ Качество, професионализъм и паркова среда “ уточни като водещи претекстове за отличените от комисията Христо Генев, член на комисията, шеф на Художествената изложба - Казанлък.
В националния конкурс „ Пространствено оформление на предверие и кафе, прилежащи зони в Музея на розата - гр. Казанлък “ първо място бе присъдено на идейния план на Стоян Желязков – дипломант по архитектура в Техническия университет на Щутгарт, Германия. На второ място е класирано предлагането на Кирил Божидаров Георгиев – магистър по архитектура, гр. Казанлък. Авторите срещнаха присъстващите в резюме с водещите решения в своите планове: „ мирис, цветове, форми, чувство, че човек се намира на особено място “.
Галина Стоянова благодари на участниците и на журито за финалните решения и изрази вяра, че изборите ще се харесат на казанлъчани.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР