Казахстанската авиокомпания Qazaq Air отменя полетите си до Русия, съобщи

...
Казахстанската авиокомпания Qazaq Air отменя полетите си до Русия, съобщи
Коментари Харесай

Казахстански авиокомпании спират да летят до Русия

Казахстанската самолетна компания Qazaq Air анулира полетите си до Русия, заяви пресслужбата на авиопревозвача в събота.

" Qazaq Air получи съобщение от застрахователна организация за неспособност за обезпечаване на застрахователно покритие на територията на Русия и нейното въздушно пространство. Поради тази обстановка самолетната компания не може да прави полети до Русия, до момента в който не бъде решен въпросът със застрахователното покритие над територията на Русия ", за споделя в известието на самолетната компания.

Дори и днешният полет, 12 март до Новосибирск е анулиран . На пасажерите се предлага цялостно възобновяване на цената на билета.

Qazaq Air съблюдава всички условия за обезпечаване на сигурността на полетите в сходство с казахстанските и интернационалните стандарти, декларират още от компанията и означават, че самолетната компания незабавно взема решение тези проблеми с държавното управление на Казахстан, с цел да възвърне полетите допустимо най-скоро.

Вчера и друга казахстанска самолетна компания, Air Astana спря авиорейсовете до Русия предходния ден.

На 26 февруари Европейски Съюз наложи наказания , с които забрани доставката, продажбата, лизинга, поддръжката и застраховането на самолети в Русия. На 6 март Росавиация предложи на съветските самолетни компании, чиито самолети са регистрирани в чужбина по силата на лизингов контракт с задгранично лице, да преустановят транспорта на пасажери и товари от Русия в чужбина.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР