Казах, че няма да има смяна на външния министър, аз

...
Казах, че няма да има смяна на външния министър, аз
Коментари Харесай

Главчев: Предложих на Радев аз да поема външно министерство

Казах, че няма да има промяна на външния министър, аз предложих на президента Радев да поема външно министерство. Аз ще нося политическа отговорност и за него, сподели служебният министър Димитър Главчев, съобщи кореспондентът на БГНЕС.


Очаквам президентът да отговори. Старите хора имат приказка: доверието е като душата, един път напусне ли, няма връщане, добави Главчев.

Служебният министър председател и енергийният министър Владимир Малинов бяха в АЕЦ Козлодуй, където през днешния ден дойде първата доставка на нуклеарно гориво от „ Уестингхаус “, предопределено за 5-ти блок на централата.

Днешният ден е основен в този развой. Първата доставка на нуклеарно гориво от „ Уестингхаус “, е към този момент на площадката, съобщи енергийният министър. Имаме действителна диверсификация към този момент за нуклеарното гориво, добави той.

БГНЕС напомня, че в края на 2022 година АЕЦ „ Козлодуй “ подписа контракт с „ Уестингхаус Електрик Швеция “ за доставка на свежо нуклеарно гориво за 5-и блок на атомната ни централа. Това е практическа стъпка в осъществяване на програмата за диверсификация на доставките на свежо нуклеарно гориво за централата. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР