Кайл Аш грабна акциите на Twitter Inc (TWTR.N) на стойност

...
Кайл Аш грабна акциите на Twitter Inc (TWTR.N) на стойност
Коментари Харесай

Tesla стана сред най-ценните компании в света с пазарна капитализация от над 1 трилион долара

Кайл Аш сграбчи акциите на Twitter Inc (TWTR.N) на стойност 2000 паунда ($2615), незабавно щом чу, че Илон Мъск е станал най-големият акционер на компанията за обществени медии, написа reuters.com.

25-годишният чиновник на дребно от Рединг, Англия, купи в Twitter в понеделник, откакто акциите набъбнаха с 27%, след новината за инвестицията на Мъск в основаната в Сан Франциско компания. 

Аш заплаща приблизително 49 $ на акция, против задачата от 44 $ от анализаторите, покриващи акциите на Twitter. Залози, които опонират на стандартната мъдрост на Уолстрийт, са признак на лудницата за търговия с акции, която обхвана доста самостоятелни вложители през последните 15 месеца. 

Аш, който също е вложил в акции на мемове като търговецът на видеоигри GameStop Corp (GME.N) и операторът на киносалони AMC Entertainment Holdings (AMC.N), сподели, че се надява, че популярният милиардер Мъск ще донесе същия звук на акциите на Twitter.

" Всичко, до което Илон се допре, основава вълна първоначално. Вярвам във вярата на хората в него ", сподели Аш.

Милиони вложители се стичаха в акциите на Twitter, откакто Мъск, който има повече от 80 милиона почитатели в Twitter, разкри 9,2% дял в компанията, което я прави най-купуваните американски акции от вложителите на дребно в понеделник, демонстрират данни от Vanda Research. Притокът от 152 милиона $ към акциите в понеделник беше най-големият удар измежду всички акции и ETF на тържищата в Съединени американски щати за деня.

Мъск сътвори лоялни почитатели на вложители, които останаха с неговата компания Tesla Inc (TSLA.O) през по-голямата част от последното десетилетие, до момента в който тя към момента се бореше да рационализира производството на електрически коли и да ги направи налични.

Сега Tesla е измежду най-ценните компании в света с пазарна капитализация от над 1 трилион $.

Мъск, който стои и зад други инициативи като производителя на ракети SpaceX, е най-богатият човек в света с чиста стойност, избрана от Forbes на 290 милиарда $.

Популярността на Мъск измежду вложителите на дребно беше една от аргументите Twitter да се съгласи тази седмица да му предложи място в борда на шефовете, споделиха осведомени.

Мъск и Туитър не дадоха отговор на претенции за коментар.

Акциите на Twitter изостанаха от съперниците на фона на напъните на компанията да направи рекламата си по-доходоносна и да генерира повече доходи от абонаментни артикули. Акциите потънаха с 38% през 12-те месеца до 1 април, преди Мъск да разкрие своя дял, против 13% растеж в показателя S&P 500.

Инвеститорите на дребно съставляват 9,9% от инвеститорската база на Twitter, съгласно Vanda. Макар че това е по-високо от Tesla, където вложителите на дребно съставляват 1,5%, то е доста по-ниско от AMC, най-популярната мем акция, където вложителите на дребно съставляват 40,9% от инвеститорската база.

Дългосрочният принос на Мъск към Twitter ще зависи от това дали той може да помогне за повишение на облагата на компанията, написа анализаторът на CFRA Research Анджело Зино в записка тази седмица.

„ Целта е да се монетизира по-добре от платформата и считаме, че Мъск може единствено да помогне, а не да навреди на процеса с неотдавнашната си рецензия към компанията като ободрителен знак “, написа Зино.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР